Malazgirt Kaymakamı Kırlı, Belediye Başkan Vekilliğine atandı

Malazgirt Kaymakamı Kırlı, Belediye Başkan Vekilliğine atandı

PKK/KCK’ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Malazgirt Belediye Başkanı Halis Coşkun'un görevden uzaklaştırılarak, yerine Başkan Vekili olarak atanan ilçe Kaymakamı Soner Kırlı göreve başladı.

Malazgirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nın PKK/KCK’ye yönelik soruşturması kapsamında PKK/KCK’ye üye olma, terör örgütüne finans sağlama,  Belediye İhalelerine Fesat Karıştırma ve Kamuyu Zarara Uğratmak suçlarından gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Malazgirt Belediye Başkanı Halis Coşkun, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılarak  yerine Başkan Vekili olarak atanan ilçe Kaymakamı Soner Kırlı görevine başladı.

Muş Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada, “PKK/KCK Terör örgütüne üye olma, terör örgütüne finans sağlama,  Belediye İhalelerine Fesat Karıştırma ve Kamuyu Zarara Uğratmak suçlarından Malazgirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında gözaltına alınan Malazgirt Belediye Başkanı Halis Coşkun çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmıştır.

Tutuklanan Malazgirt Belediye Başkanı Halis Coşkun İçişleri Bakanlığı’nın onayı ile “Anayasanın 127. Maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47. Maddesi” uyarınca geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılmış ve Valiliğimizce geçici olarak Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı görevine başlamıştır.” denildi.

Açıklamada, “Mahalli müşterek ihtiyaçların karşılanması için kurulan Belediye Teşkilatının, devletimizin ve hükümetimizin destekleri ile vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermesi sağlanacaktır.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler