Malezya, 3 Özbekistan vatandaşına idam cezası verdi

Malezya, 3 Özbekistan vatandaşına idam cezası verdi

Malezya, uyuşturucu kaçakçılığından yakalanan 3 Özbek vatandaşına idam cezası verdi. Zanlıların bugün asılarak infaz edilecekleri öğrenildi.

KUALA LUMPUR - Malezya Ulusal Haber Ajansı'nın verdiği habere göre, Shah Alam bölge mahkemesi 54 yaşındaki Dilbar Nazarova (kadın), 39 yaşındaki Jasur Dzhurakulov (erkek) ve 58 yaşındaki Sayer Nurmukhamedova (kadın) asılarak ölüme mahkum etti.


Shah Alam Mahkemesi, Özbek vatandaşlarını Kuala Lumpur havaalanında 7 Eylül 2010 yılında saat 9.30'da 10 kilogram uyuşturucu maddesini satmakla suçlu buldu. Nazarova 4.2 kilogram, Dzurakulov 3,6 kilogram ve Nurmukhamedova 2,2 kilogram uyuşturucu madde satmaya çalışmakla suçlu bulundu.


Nazarova kendi bagajında bulunan uyuşturucu maddesiyle yakalandıktan sonra, uyuşturucusu ona ait olmadığını ve o paketin Taşkent havaalanından geçerken Shohruh adındaki bir vatandaş tarafından Malezya Kuala Lumpur'a getirmek için talep ettiğini iddia etti.


Sanıklar mahkemede asıl amaçları Özbekistan'da satmak üzere DVD-oynatıcı ve bilgisayar bileşenleri satın almak için Malezya'ya geldiklerini ve uyuşturucu kaçakçılığı Malezya'da ciddi bir suç olduğunu bilmediklerini, söylediler. (Riyad Makaev - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.