Malezya Başbakanı: ABD'nin açıklaması işgali meşrulaştırmaktır

Malezya Başbakanı: ABD'nin açıklaması işgali meşrulaştırmaktır

Malezya Başbakanı Mahatir Muhammed, ABD'nin Filistin'in Batı Yaka bölgesindeki Yahudi işgal merkezleri hakkında yaptığı son açıklamanın saçma olduğunu ve işgalin meşrulaştırılması anlamına geldiğini söyledi.

Mahatir Muhammed; "Bundan sonra hiçbirimiz herhangi bir devletin bizim vatan toprağımıza girmesinden ve topraklarımızda yerleşim merkezleri inşa etmesinden emin olamayız. Böyle bir şey yasal sayılacaktır ve bizim bir şey yapma imkânımız olmayacaktır" dedi.

ABD'nin böyle bir açıklama için yaptığı zamanlamaya da dikkat çeken Mahatir Muhammed şöyle dedi:

israil, Gazze'ye yönelik hiçbir haklı gerekçesi olmayan bu saldırıları düzenlerken, siz yasalara aykırı olarak inşa edilmiş bu yerleşim merkezlerinin yasal olduğunu söylüyorsunuz.

Mahatir Muhammed; "Bu, israilin daha çok sivili ve daha çok çocuğu öldürmeye teşvik edilmesi ve onun yaptıklarından dolayı cezalandırılmaktan kurtulması değil midir?" diye sorarak, işgal rejiminin yaptıklarından dolayı sorgulanmak veya cezalandırılmak yerine Batı Yaka'ya inşa ettiği işgal merkezlerinin yasal olduğunun ileri sürülmesi suretiyle ödüllendirildiğini dile getirdi. 

Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi de ABD'nin açıklamasının uluslararası yasalara ve BM'nin kararlarına ters düştüğünü dile getirdi. 

Marsudi, terör rejiminin Filistinlilerin haklarını ihlal yönünde yaptığı her şeyin onaylanması durumunda onunla görüşecek bir şeyin kalmayacağını vurguladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler