Malezya Kralı'ndan siyonist işgal rejiminin ilhak planına karşı çağrı

Malezya Kralı'ndan siyonist işgal rejiminin ilhak planına karşı çağrı

​Malezya Kralı Sultan Abdullah Ahmed Şah, Malezya'nın İslam İşbirliği Teşkilatı ve siyonist işgal rejiminin ilhak planına karşı çıkan uluslararası toplumlarla çalışmaya devam etme çabalarına verdiği desteğe dikkat çekti.

Siyonist işgal rejiminin Filistin topraklarını ilhak etme planına karşı Malezya Kraliyet Sarayından bugün bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, Kralın derin kaygısı ve Filistin davasına verdiği destek dile getirildi.

Saraydan yapılan açıklamada, Malezya'nın İslam İşbirliği Teşkilatı ve siyonist işgal rejiminin ilhak planına karşı çıkan uluslararası toplumlarla çalışmaya devam etme çabalarına verdiği destek belirtildi.

Açıklamanın devamında, "Kral, Filistin halkının özgürlüğünü kazanmasının ve Kudüs dâhil israilin işgal ettiği tüm toprakları geri alıp bağımsız devletini kurmasının sürekli devam eden bir destekle sağlanacağına inanıyor." ifadelerine yer verildi.

Malezya Kralı Sultan Abdullah Şah, Filistinlilerin haklarının korunması ve siyonist işgalcilerden kurtulup özgürleşmesi için farklı ırk ve dinlerden tüm Malezyalıları inançlarına göre dua etmeye çağırdı. 

Öte yandan, Malezya Kralı, tüm Malezyalıların insanlığa karşı her türlü ihlali reddederken başkalarına karşı saygı ve adalet ilkelerine bağlı kalmaya devam edeceğini umduğunu ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.