Malezya'dan Müslümanlara birlik çağrısı

Malezya'dan Müslümanlara birlik çağrısı

Malezya Başbakan yardımcısı Tan Sri Muhyeddin Yasin, ülkedeki Müslümanların birlik ve beraberliğinin önemine vurgu yaparak, Müslümanları tehdit eden unsurlara karşı birlik olmaya çağırdı.

MALEZYA - Başbakan Yardımcısı Tan Sri Muhyeddin Yasin Malezya'nın Başkenti Kuala Lumpur'da, Müslümanlara seslenerek; ' İslam ve Müslümanların tehdit altında olduğunu ve İslam'ın savunulması için dini tehdit eden zorlukları ve sorunları kaldırmak zorunda olduklarını belirtti.

 

Muhyeddin, ülkedeki Müslüman topluluğun dinin bütünlüğünü korumak için safları sıkıştırmaları gerektiğini ifade ederek, "Müslümanların dini yükümlülüklerini yerine getirmekle beraber, ülke yönetiminin Müslümanların yardım ve İslam inancının kutsallığını korumaya ağırlık vermelidir "dedi.

 

Başbakan Yardımcısı, Malezya değişen demografik ve hızla büyüyen ekonomisi göz önüne alındığında kamu hizmeti yapan görevlilerin, sorumluluğunun daha da bilmeleri gerektiğini belirterek, Sudan Somali gibi her şeyden mahrum yoksul Müslüman halkalara karşı tüm Müslümanların vahdet çatısı altında toplanmaları ve yardım etmesi gerektiğini kaydetti.

 

Yasin daha sonra küresel güçlere de atıfta bulunarak, "Müslümanların arasına tefrika ve ayrımcılığın girmemesi ve Müslümanların birliğini korumaları lazım" dedi. (Yunus Can -İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.