Mali'de Türkiye Eğitim Fuarı düzenlendi

Mali'de Türkiye Eğitim Fuarı düzenlendi

Türkiye Maarif Vakfı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye Eğitim Fuarı, Batı Afrika ülkesi olan Mali'de gerçekleştirildi.

Türkiye Maarif Vakfı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye Eğitim Fuarı, Türkiye'den üniversitelerin katılımıyla Batı Afrika ülkesi olan Mali'de gerçekleştirildi.

Başkent Bamako'daki Maarif Okulları Kampüsünde düzenlenen Fuar'a Türkiye'den 7 üniversite katıldı. Eğitim fuarına katılan ziyaretçiler Türkiye'deki üniversiteler ve eğitim imkânları hakkında detaylı bilgi edindi.

Türkiye'nin Bamako Büyükelçisi Murat Mustafa Onart'nın açılış konuşması ile başlayan programa, Türkiye Maarif Vakfı Sosyal Kültürel İşler ve Rehberlik Daire Başkanı Hamza Özdemir, Mali Milli Eğitim Bakanlığı Danışmanı İssiaka Niambele ve Türkiye Maarif Vakfı Mali Ülke Direktörü Eşref Birinci katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar hep birlikte üniversitelerin stantlarını gezdiler. Öğrenciler Türkiye'den gelen üniversitelerin stantlarına yoğun ilgi gösterdi. Üniversiteler, öğrencilere hazırladıkları materyalleri dağıtarak fakülteler hakkında bilgi verdiler.

Büyükelçi Onart, fuar hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada, Mali'de ilk kez düzenlenen fuarın iki ülke arasındaki ilişkilere katkı sağlayacağı söyledi.

Fuara katılan öğrencilerin Türkiye'deki üniversitelerden bilgi sahibi olması açısından önemli olduğunu anlatan Onart, "Maarif Vakfı'nın düzenlediği eğitim fuarlarının ikincisinin Mali'de yapılması bizleri memnun etmiştir. Vakfımızın Mali'de yaptığı çalışmaları yakından ve memnuniyetle takip ediyoruz. Malili öğrencilerin üniversite eğitimi için Türkiye'yi tercih etmeleri iki ülke ilişkilerini daha da ileriye taşıyacaktır." dedi.

TMV Mali Direktörü Eşref Birinci ise, düzenledikleri fuarın Malili öğrenciler için iyi bir tanıtım fırsatı oluşturduğunu belirterek, "Bu fuar gerek Vakfımızın son sınıftaki 232 öğrencisine gerekse Mali'deki diğer öğrenciler için büyük bir fırsattır. Mali'de başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türkiye Cumhuriyeti'ne çok büyük bir ilgi vardır. Bu fuar ile birlikte öğrenciler üniversite eğitimi için Batı ülkeleri yerine Türkiye'yi tercih edeceklerdir. Bu fuarın gerçekleşmesi için bizlere her türlü kolaylığı sağlayan Malili yetkililere de ayrıca teşekkür ediyorum. Fuarın gerçekleşmesi için çok büyük emek sarf eden öğretmen arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Fuara katılan öğrenci velileri de Türk üniversitelerinin Bamako'ya gelmelerinden dolayı son derece memnun olduklarını belirttiler.

Çevre şehirlerden de gelen katılımcılar iki gün boyunca üniversite yetkililerinden detaylı bilgi aldılar.

Türkiye Maarif Vakfının üçüncü eğitim fuarı ise önümüzdeki ay Tunus'ta gerçekleşecek.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler