Manisa milletvekili yanan orman alanını inceledi

Manisa milletvekili yanan orman alanını inceledi

Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber hafta için yangın çıkan orman alanında incelemelerde bulundular.

MANİSA - AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber Çarşamba günü yangın çıkan Sabuncu Beli Sarıkaya Köyü ve Gökçeler Köyü orman alanında incelemelerde bulundular.

 

Vekillere yangının çıkışı ve çalışmaları ile ilgili bilgi veren Manisa Orman İşletme Müdürü Yalçın Akın, “Çarşamba günü saat 14.00 sıralarında Sabuncu Beli mevkiinde yangın başladı. şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla yolun karşısına sıçrayan yangın, bir anda etkili olmaya başladı. ekiplerimiz ve çevre illerin takviyesi ile yanan alanı daraltmaya çalıştık. Sabaha yakın rüzgar etkisini kaybedince kontrol altına alabildik. Halen sahada ekiplerimiz soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Bugünden itibaren yanan alan tespitine başladık, daha sonra alandaki temizleme işlemlerini tamamlayınca sonbahar ve ilkbaharda tüplü fidan ve tohum serpme işlemlerine hızla başlayıp gelecek yıl yanan alanı tekrar ayın durumuna getireceğiz" dedi.

 

Tanırverdi ve berberindekiler, daha sonra Gökçeler Köyü Yayla mevkiinde oturan kadri Samihsan'ın yanan evinde incelemelerde bulunarak geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

 

Yangından dolayı mağdur olanların zararlarının giderileceğini söyleyen Tanrıverdi, insanların orman yangınlarına karşı duyarlı olması gerektiğini belirterek, "Çıkan yangınların yüzde 70 insan kaynaklı. Bu konuda bilinçli sorumlu davranılması gerekir” dedi.  (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.