Manisa'da Akademik ve Bilimsel Performans Değerlendirmesi Çalıştayı

Manisa'da Akademik ve Bilimsel Performans Değerlendirmesi Çalıştayı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde InCites Akademik ve Bilimsel Performans Değerlendirmesi Çalıştayı gerçekleştirildi.

MANİSA - "Incites Veri Tabanlarının Kullanımı ve Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Akademik Performans Değerlendirmesi" konulu Çalıştay, Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Çalıştaya, CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu, CBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, CBÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Necip Kutlu, CBÜ Kütüphane Koordinatörü Prof. Dr. Ramazan Gökbunar ile CBÜ Tıp Fakültesi öğretim üyeleri katıldı.

 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel yaptığı açılış konuşmasında, "Uluslararası ortamdaki bilimsel yayın performansımızı hem kişisel hem de kurumsal anlamda artırmamız gerekiyor. Bunun için bizi gözetleyen, gösterebilen ve ölçekleyen uygulamalara ihtiyacımız bulunmaktadır. Bu uygulamalardan biri de InCites. InCites bize özelleştirilmiş raporlar oluşturmamız için karşılaştırmalı veri setlerini tek bir yerden sunuyor. Araştırmalarda kurumunuzun yerini ve araştırma performansınızı görüntülemenize yardımcı oluyor. Mevlâna bir sözünde, "Bildiğin, karşındakinin anlayabildiği kadardır" der. Eğer karşımızdaki bizim ne yaptığımızı, hangi kalitede yaptığımızı ve değerimizin ne olduğunu bilmezse, bizim de bir değerimiz yoktur. Toplantının hazırlığı aşamasında bizi destekleyen ve yüreklendiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu'na, katkılarından dolayı Prof. Dr. Ramazan Gökbunar'a, programın hazırlanmasındaki destekleri için Doç. Dr. Necip Kutlu'ya çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

Prof. Dr. Ramazan Gökbunar ise, "Bu yılki en önemli faaliyetlerimiz, Bilgi işlem Daire Başkanlığı'nın Proxy ile veri tabanlarına evden ulaşımı sağlaması, Üniversitemizin akademisyenlerin hiçbir ödeme yapmadan uluslararası dergilerde yayın yapabilecekleri Hindawi'ye kurumsal üye olması ve Ithenticate (İntihal) programı satın alınmasıdır. 2012 yılında 73.673 elektronik kitapla, 21.791 elektronik dergi akademisyenlerimizin erişimine sunulmuştur" dedi.

 

Toplantı, Mikro Bilgi A.Ş. Direktörü Metin Tunç'un "Türkiye Üniversitelerinde Mevcut Akademik Değerlendirme Teknikleri", "Değişen Dünyada Yeni Değerlendirme Teknikleri", "Akademik Performans Değerlendirmelerinde Thomson Reuters InCites Çözümleri" ve "Araştırmacı, Bölüm ve Üniversite Performans Değerlendirmesi" konulu sunumları ile sona erdi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.