Manisa'da yılan paniği

Manisa'da yılan paniği

Manisa'nın Demirci ilçesi Çataloluk köyünde önceki gece köy kahvehanesine giren yılan köyde büyük paniğe neden oldu.

MANİSA - Demirci ilçesi Çataloluk köyünde önceki gece camiye 20 metre uzaklıktaki köy kahvehanesinin bahçesine yılan girdi. Yılanın köy kahvesine girişinin teravih namazı çıkışına denk gelmesi namazdan çıkan köylüler arasında kısa süreli panik yaşanmasına neden oldu. Köylüler bir buçuk metre uzunluğundaki yabani yılana zarar vermemek amacıyla yılanı çeşitli ilkel yöntemlerle bahçeden çıkarmaya çalıştılar. Köylülerden birinin özel kıyafet giyerek yılana ağ atması sonucu yılan etkisiz hale getirildi.

DOĞAL HAYATA BIRAKILDI
Çataloluk köyünde etkisiz hale getirilen yılan köyden bir buçuk kilometre uzaklıktaki ormana bırakıldı. Yılanın köyden uzaklaştırıp doğal hayata bırakılması özellikle bayanların ve çocukların derin nefes almasına neden oldu. Köy halkı her yıl bu tür yılanların köy merkezine indiklerini söylediler.

"SU İÇİN KÖYLERE İNİYORLAR"
Köy halkından Ahmet Sönmez temmuz, ağustos aylarında bu tür olayların olduğunu genellikle yabanı hayvanların su ihtiyacı için köy merkezine indiklerini söyledi. Sönmez şöyle konuştu: "Yabani hayvanlar genelde 7-8 aylarda köy merkezine iniyor bizim köyümüz dört etrafı ormanlarla çevrili bir köy ülkemizde 7-8 aylar sıcağın çok olduğu aylar bu aylarda çoğu yabani hayvanlar köyümüze gelip köyümüzün merkezindeki doğal kaynak çeşme suyundan içip uzaklaşıyorlar bizler bu yabani hayvanlara zarar vermiyoruz sadece köy merkezinden uzaklaştırıp doğal hayata bırakıyoruz. Bugün burada 1.5 metre uzunluğunda yaban yılanını doğal hayata bıraktık. Ama bayan ve çocuklarımız bu tür yaban hayvanlarından korkuyor bizlerde yine bu tür yaban hayvanlarına dikkatli olmaya çalışıyoruz." dedi.(Ramazan Sındıraç-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler