Manisa'ya Yerleşen Suriyeli Mülteciler Kalıcı Çözüm İstiyor

Manisa'ya Yerleşen Suriyeli Mülteciler Kalıcı Çözüm İstiyor

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Manisa Turgutlu'ya gelen ve ihtiyaçları komşuları tarafından karşılanan 20 mülteci aile, kendileri için kalıcı bir çözüm bulunması istiyor.

MANİSA - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak önce mülteci kampına yerleşen ancak daha sonra Manisa Turgutlu'ya gelen 20 mülteci aile, kimlikleri olmadığından her yerde sıkıntı yaşıyor.
 

Bir evde 2-3 aile birlikte kalan mültecilerin, elbise dahil ev eşyaları ve ihtiyaçları komşuları tarafından karşılanmaya çalışılıyor. Sağlık sorunları da olan aileler, kendilerine kalıcı çözüm bulmaları için yetkililere sesleniyor.
 

Evlerine misafir olduğumuz Rakal İbrahim sıkıntılarını şöyle özetledi: "Biz burada iki aile kalıyoruz ben ve bacanağım. Her birimizin üç tane çocuğu var toplam on kişiyiz. Bazı evlerde üç aile kalıyor nüfusları daha kalabalık. En önemli sorunumuz ise iş ve sağlık. Kimliğimiz olmadığı için iş bulamıyoruz, doktora da gidemiyoruz. Bacanağımın kızı hepatit hastası ve tedavi olması gerekiyor.
 

Kundakta bebeğimiz var onun mamasını almakta dahi zorlanıyoruz. Elbiselerimizi ev eşyalarımızı sağ olsunlar buradaki hayırseverler karşıladı. Biz Müslümanız. Elhamdülillah bu güne kadar inancımızı ve ibadetlerimizi hiç bırakmadık. Suriye'deki zalim sistemden kaçtık.
 

Doğup büyüdüğümüz ülkemizde on beş yaşına kadar kimliğimiz yoktu geçici kimlik verilirdi. On sekiz yaşında askerden sonra tekrar alırlardı, hep baskı ve zulüm altında yaşadık. Tek duamız ülkemize barış ve adaletin gelmesi." (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler