Marangoz atölyesi yanan aile yardım bekliyor

Marangoz atölyesi yanan aile yardım bekliyor

​Batman'ın Kozluk ilçesinde çıkan yangın sonucu marangoz atölyeleri yanan aile, tüm varlıklarını kaybettiklerini belirterek yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Batman'ın Kozluk ilçesinde bir marangoz atölyesinde belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Çıkan yangında atölyedeki tüm malzemeler yanarken mağdur aile yardım bekliyor.

Edinilen bilgilere göre; belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıktığı belirtilen yangın, atölye içindeki malzemeleri küle çevirdi. Durumu fark eden vatandaşlar itfaiye ekiplerini çağırdı. Sabah işyerine gelen atölye sahibi Ali Osman Biçer (63) ekmek teknesi olan atölyesinin yandığını görünce neye uğradığını şaşırdı.

Atölye içindeki tüm eşyalarının yandığını ve mağdur olduğunu söyleyen Atölye sahibi Biçer, yangının elektrikten kaynaklanmadığını belirtti.

200 bin TL zarara uğradığını söyleyen Biçer, "Büyük raylı dizel makinası, planya makinesi, yatar dairem, kalınlık makinem, buzdolabım ve elektrikli el aletlerim (10 tane) hepsi yandı. 200 bin TL civarında zararım var ve bu durum benim bütçemin dışına çıkıyor. Bunu karşılamam mümkün değil. Eğer bir yardım eli uzanmazsa ben ve çocuklarım çok zor durumda kalacağız. Atölyemizi tekrar ayağa kaldırabilmemiz için yetkililerin, Kaymakam Beyin bize yardım etmesini istiyoruz." dedi.

"Atölyemin kasıtlı olarak yakıldığını düşünüyorum"

Atölyesinin kasıtlı olarak dışarıdan bir müdahaleyle yakıldığını düşündüğünü söyleyen Biçer, "Atölye içinde yangına sebep olacak herhangi bir durum yok. Ben bu atölyemin dışarıdan yakıldığını düşünüyorum. Ama kesin olarak bunu kimin yaptığını bilemiyorum. Yetkililerin bunu araştırıp ortaya çıkarmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

Biçer, şunları söyledi: "Öğretmenlik için 1986 yılında buraya geldim ve 2007 yılında emekli oldum. Varımızı, yoğumuzu bu atölyeye yatırdık; çocuklarımın rızkını temin etmek için. Ben de burada kendime marangozluk yapıp, kendimi meşgul ediyordum. Kendimi rahat hissedip nefes alıyordum burada. Benim nefesim yandı. Başka ne diyebilirim ki."

İLKHA






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler