Mardin bulguru Polonya pazarında yerini aldı

Mardin bulguru Polonya pazarında yerini aldı

Coğrafi işaretli Mardin bulgurunun tanıtımı için yeni pazarlara açılıyor. Proje kapsamında ilk yurtdışı çalışma ziyareti Polonya’da gerçekleştirildi.

Kızıltepe Ticaret Borsası’nın uygulayıcı kuruluş olduğu, Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen Coğrafi İşaretli Mardin Bulgur üretimi gerçekleştiren yedi bulgur üreticisi firmanın katılım gösterdiği 19UR-GE056 Kodlu Mezopotamya Güneşi Projesi kapsamında ilk yurtdışı çalışma ziyareti Polonya’nın başkenti Varşova’ya gerçekleştirildi.

Yurtdışı Çalışma ziyaretine Borsa Meclis Üyesi ve aynı zamanda Mardin Bulgur Sanayicileri Derneği Başkanı Faysal Sun, Mardin Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yılmaz Altındağ, Genel Sekreter Abdulkadir Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı Metin Sert, URGE Proje Koordinatörü Mehmet Uncu ve Bulgur Sanayicisi borsa üyesi katılım gösterdi.

Program kapsamında ilk ziyaret Varşova Büyükelçiliğine yapılarak burada Büyükelçi Cengiz Kâmil Fırat ile görüşüldü. Heyet daha sonra Varşova Ticaret Müşaviri ile görüşmeler yaparak Polonya pazarı ticari potansiyeli hakkında bilgiler aldı. Ardından Polonya Ticaret Odası ziyaret edilerek, Yönetim Kurulu Üyesi ve Polonya-Türkiye İş Konseyi Başkanı Jerzy Drozdz ve heyeti ile toplantı yapıldı.

Gerçekleştirilen ziyaret sonrasında potansiyel alıcılarla görüşülüp coğrafi İşaretli Mardin Bulgurunun yurt dışına yeni pazarlara açılması sağlanarak stratejik bir ürün olan Mardin bulgurunun katma değerinin arttırılması hedeflendiği belirtildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.