Mardin Dost-Der'den 638 aileye yardım

Mardin Dost-Der'den 638 aileye yardım

Mardin'de faaliyet yürüten Dost-Der, 2016 yılı içerisinde 638 aileye 30 bin 270 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulundu.

Mardin merkezde faaliyet yürüten Umut Kervanı Platformuna üye Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Dost-Der), 2016 yılı içerisinde 638 aileye 30 bin 270 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulundu.

2016 yılı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaşan Dost-Der Yardım Komisyonu Başkanı Mehmet Veske, aralarında Suriyeli, Nusaybinli ve Cizrelilerin de bulunduğu 638 aileye çeşitli yardımlarda bulunduklarını söyledi.

Veske, "Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mardin'e yerleşen Suriyeli muhacir kardeşlerimize ve yine çukur siyaseti yüzünden evlerini terk ederek Mardin merkeze yerleşen Diyarbakır Sur, Şırnak, Cizre ve Nusaybinli ailelere elimizden geldiğince yardımda bulunmaya gayret ettik. Dernek olarak kurulduğumuz ilk günden bu yana yaptığımız yardımlarla birlikte ailelerimizi özel olarak ziyaret ederek, dost eliyle kalplerini doyurmaya çalıştık." dedi.

Yardımlarının bu yıl içerisinde de devam edeceğini ifade eden Veske, "Yardımlarımızın daha fazla ailelere ulaşması için tüm hayırseverlerden destek bekliyoruz. Yıl boyunca başta hayırseverler olmak üzere tüm üye ve gönüllülerimize yardım ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.