Mardin halkı yapılan ifsat etkinliklerine karşı yetkililere seslendi

Mardin halkı yapılan ifsat etkinliklerine karşı yetkililere seslendi

Mardin'in birçok köy, mahalle ve ilçelerinde düzenlenen ifsat etkinliklerinin gençlerin ahlakını bozduğunu ve İslami hassasiyetlere uygun olmadığını belirten halk ve siyasi partiler, bu tür etkinliklerin yapılmaması için yetkililere çağrıda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Mardin'in farklı köy, mahalle ve birçok ilçelerinde belediye (Dargeçit Belediyesi) ve özel gruplar tarafından düzenlenen ifsat edici konserlerin yapılmasına hem HÜDA PAR Mardin İl Başkanlığı hem de Mardin halkı tepki gösterdi.

HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, özellikle gençlerin ahlakını bozan ifsat edici etkinlikleri kınadıklarını ve helal daire çerçevesinde eğlenmenin İslam dinine uygun olduğunu belirtti.

Çevik, "Biz HÜDA PAR olarak tabii ki gençliğimizi çok seviyor, kültürel etkinlik olsun sanatsal etkinlik olsun bu tür faaliyetlerde bulunmalarını teşvik ediyor ve istiyoruz. Yalnız milli, medeni, örf-adet ve özellikle dinimizle uyumlu olmayan hiçbir etkinliğin gençliğimize fayda vereceğine yarar sağlayacağına kanaat etmiyoruz. Maalesef son zamanlarda kamu kaynaklarıyla yerel yönetimler eliyle ifsat programı organizasyonları tertip ediliyor. Bu durumu esefle karşılıyor ve bu tablodan çok üzülüyoruz." ifadelerini aktardı.

"Yanlış yöntemlerle gençlik kazanılmaz"

HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik

Çevik, gençleri heleka doğru götüren bu tür faaliyetlerin yapılmaması için yetkili mercilere çağrıda bulunarak "İfsat edici programlarla milli manevi İslami insani değerlerimizle uyuşmayan sanatçı müsveddelerinin kızlarımızı ve erkeklerimizi toplu halde bir arada tutarak bu etkinliklerin yapılmasını esefle karşılıyor ve bir daha yapılmaması için buradan bütün ilgili mercilere çağrıda bulunuyoruz. Özellikle kısa zaman önce yakın illerde, Dargeçit'te hatta Mardin Artuklu merkezde özel organizasyonlar tarafından yine değerlerimizle uyuşmayan sanatçıların getirilip kendilerine konser verilmek istenmesini kabul etmiyor ve kınıyoruz. Bunun için gerek yerel yönetimler olsun gerek özel organizasyonlar olsun değerlerimizle uyuşmayanı bu tür organizasyonları bir daha yapmamalarını ilgili kurum amirlerimizin izin vermemesini taleb ediyoruz. Gençliğimiz geleceğimizdir, gençliğimizi inşa edeceğiz, yalnız bu tür şeylerle değil. Yanlış yöntemle doğruya ulaşılmaz, yanlış yöntemle gençlik kazanılmaz, istenilen sonuca ulaşılmaz." ifadelerini kaydetti.

"Bu tür konserler İslam'a ve gençlere zarar verir"

Bu tür konserlerin İslam'a ve gençlere zarar verdiğini ifade eden Hıdır Cancal, "Benim görüşüme göre bu tür konserlerin İslam'a zarar verdiğini, gençleri pek aydınlatmadığını, onları kötü yollara sevk ettiğini düşünüyorum. Fayda yerine zarar veren bu konserlerin gençlere pek faydalı olmayacağını tahmin ediyorum. Bu tür etkinlikler yapılmasa daha iyidir." şeklinde ifade etti.

Bu tür faaliyetlere karşı seslenen Ahmet Doğu da gençlerin ahlakını ve ailenin korunması hakkında gerekli çalışmaların yetersiz kaldığını, eğer çalışmaların olumlu yönde seyredilmesi isteniyorsa öncelikle bu tür ifsat etkinliklerinin ortadan kalkmasının olduğuna dikkat çekti.

Doğu, "Öncelikle İLKHA'ya bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz. Gençlerimizin ve ailenin korunması noktasında yapmış olduğunuz bu çalışmalar gerçekten de takdire şayandır. Başta şunu söylemek istiyorum, şu anda özellikle iktidar cenahından aileyi koruma adına bazı çalışmaların olduğu söyleniyor. Gerçekten de bunu yapmak istiyorlarsa, aileyi korumak istiyorlarsa öncelikle bu yapılan ifsat etkinliklerini iptal etmeliler. Gençlerimizi eğlence adı altından ifsat etmek istiyorlar. Bunu yapmamak adına özellikle yöneticilerin buna bir dur demesi lazım." dedi.

"Gençler, meşru daire içerisinde birçok eğlenceli etkinlikler yapabilirler"

Gençlerin eğlenmek için helal daire içerisinde eğlenebileceklerini, ifsat edici etkinliklere karşı ise dur denilmesi gerektiği hususuna değinen Doğu, "Meşru dairede birçok eğlenceli etkinlik yapılabilir. Fakat bu eğlencelerle eğer gençlerimizin ifsadına yol açılacaksa böyle etkinliklerin mutlaka durdurulması lazım ki gençler bir ifsada götürülmesin. Ciddi manada gençler korunmak isteniyorsa aile korunmak isteniyorsa yapılan bu ifsat etkinliklerine bir dur demek lazım. Gerek yetkililer gerek İslami STK'lar ve normal sivil toplum kuruluşları ciddi manada bu ifsada karşı durmaları lazım." ifadelerini kullandı.

"Gençler olarak bu konserlerin olmamasını istiyoruz"

Yahya Önen

İslam dinine karşı yapılan bu faaliyetlerin gençlerin ahlakını bozduğunu ve genç bir nesil olaraktan bu ifsat edici programların olmamasını dile getiren Yahya Önen, "Maalesef dinimize karşı böyle konserler yapılıyor. İslam'a karşı yapılan bu etkinliklerin özellikle gençlere yönelik olup gençlerin ahlakını da bozuyor. Geçen Diyarbakır'da da bu tür konser olduğu gibi Mardin'de de maalesef oluyor. Gençler olarak bu konserlerin olmamasını istiyoruz." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.