Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Polat göreve başladı

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Polat göreve başladı

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Şehmus Sümer’in emekliye ayrılmasının ardından il müdürlüğüne atanan Memet Polat görevine başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Polat, görevi emekli olan Şehmus Sümer’den devraldı. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Polat, medeniyetin beşiği, hoşgörünün, kardeşliğin, kültürel zenginliğin dünyadaki diğer adı olan kadim şehir Mardin’de göreve başlamanın haklı gurur ve onurunu yaşadığını belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Polat, yıllarca kentin en ücra köşesine gidip Mardin’in eğitim sorunlarını yerinde tespit etmiş olduğunun en önemli avantajı olacağına dikkat çekti.

Polat, “Kaybedecek ne tek bir saniyemiz ne de tek bir gencimiz vardır. Kültürümüz, düşüncelerimiz ve anlayışlarımızdaki farklılıklar; ülkemiz, ilimiz ve bizler için birer şanstır. Tabiattaki her bir farklı rengin ahengi ve güzelliği gibi, bu farklılıklar kültür mozaiği oluşturup bizlere güç katacaktır.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’nde belirtildiği üzere milli ve manevi değerlere saygılı, yenilikçi, araştıran, sorgulayan ve çözüm odaklı bir gençlikle beraber yürümenin en önemli hedefi olduğuna dikkat çeken Polat, şöyle konuştu:

“Bilmekteyiz ki; eğitimde belirlenen hedeflere ulaşmanın yolu siz değerli, elleri öpülesi öğretmenlerden geçmektedir. Eğitim ve öğretimde alacağımız kararlarda öğretmenlerimiz ilk başvuru kaynağımız olacak ve birlikte aldığımız kararları, ilimizin eğitimde hak ettiği yere gelmesi için yine birlikte uygulayacağız. Bugüne kadar şehrimizde eğitim ve kültür alanında çalışmış, emeği vermiş tüm eğitim çalışanlarına teşekkür ediyor, şahsımı bu göreve layık gören başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Milli Eğitim Bakanımıza ve bakanlığımızın yöneticilerine şükranlarımı arz ediyorum.”


Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Polat göreve başladı

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Polat göreve başladı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.