​Mardin Kızıltepea'de tmamlanan grup yolun açılışı yapıldı

​Mardin Kızıltepea'de tmamlanan grup yolun açılışı yapıldı

​Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Akdoğan Mahallesinde yapımı tamamlanan grup yolunun açılışı yapıldı.

Kızıltepe'ye bağlı Akdoğan Mahallesi (Êrradê köyü) sathi kaplaması biten grup yolunun açılışı yapılarak hizmete girdi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, 2017 yılı içerisinde toplamda bin 800 kilometre yolun asfaltlandığını, öncelikli hedeflerinin vatandaşların daha çok kullandığı grup yollarını bitirmek olduğunu söyledi.

Açılışa Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, İl Müftüsü İsmail Çiçek, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, Kızıltepe kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş, il ve ilçedeki kurum müdürleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Kesilen kurdelenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Vali Yaman, yıl içerisinde yaklaşık bin 800 kilometre yolun asfalt yapıldığını söyledi.

Yaman, “Bugün burada bir grup yolunun vatandaşların hizmetine açılması için bir araya geldik. Biz Büyükşehir Belediyesi ile diğer ilçe belediyelerimizle beraber Sayın Cumhurbaşkanımızın Hükümetimizin İçişleri Bakanımızın bize bu yerel yönetim görevini de vermesiyle beraber ilimizin en büyük sıkıntılarından biri olan ulaşımın altyapısının sıkıntılarının giderme için bir kısım faaliyet içerisine girdik projelerimizi yaptık. 4 bin 700 kilometre yol ağımız var bunun yaklaşık 2 bin 700 kilometresi traktörle bile gidilemeyecek şekildeydi. Bu 2 bin 700 kilometre yol ağında iyileştirmelerimize başladık ve hem sıcak asfalt hem sathi kaplama asfalt çalışmalarına başlatmış olduk. Bizim hedefimiz 800 kilometreydi bunun 350 kilometresi sıcak asfalt gerisi sathi kaplama ancak hedefimizin çok üzerine çıktı hemen hemen bin kilometreye yakın asfaltımızı bitirmiş olduk. Geçen sene bazı ilçelerimizdeki terör hadiseleri sebebiyle alt yapı sıkıntılar oluştu o sıkıntıları hızla gideriyoruz. Bunların başında yol problemi vardı karayollarıyla beraber güvenlik kapsamı içerisinde sözleşme ve protokol yaptık. Yine Büyükşehir Belediyemizin ve ilçe Belediyelerimizin yol ağını düşünerek 800 kilometrede onlar sıcak asfalt yaptılar. Bizim 2017 yılında bin 150 kilometre sıcak asfalt olmak üzere bin 800 kilometre civarında asfalt programımızı bitirmiş olduk. Arkadaşlarımız şuan dada çalışıyorlar inşallah 2018 yılında bin kilometre üzerinde sadece sıcak asfalt yapacağız.”dedi.

“İlk hedefimiz vatandaşların ve kırsal mahallelerin daha çok faydalandığı grup yolları”

Grup yollarının bitirilmesinin ardından kırsal mahallelere giden yollarında yapılacağını belirten Yaman, şöyle devam etti:

“Şimdi artık vatandaş konfora alıştı sathi kaplamadan çok memnun değil hem bakımı zor belki maliyeti düşük olsa da bakımdan dolayı maliyet yükseliyor. Arkadaşlarımız bunun hazırlıklarını yaptılar, 2018 yılı hedefimizde bin kilometrenin üzerinden sıcak asfalt yapmak. Ülke olarak millet olarak birlik beraberliğe ihtiyacımız var. İnşallah bu yollar birliğimize yol açar sevenleri aileleri birbirlerine kavuşturacak. Hem eğitime, hem sağlığa, hem de ticarete çok büyük bir katkısı var. Buradaki gurup yolunu bitirdik İlk hedefimiz grup yolları inşallah daha sonra tek tek kırsal mahallelerinin yollarına girmiş olacağız grup yollarından daha çok vatandaşımızı ve kırsal mahallerimiz faydalanıyor. Şu an da Bozhöyük yolunu yapıyoruz inşallah kısa süre içerisinde orayı da bitireceğiz. Diğer ilçelerimizin kırsal mahallelerindeki çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah 2018 yılında da hızla devam edeceğiz. Muhtarlardan bir arzumuz var bu yolun düşmanı su bu nedenle sulama esnasında inşallah daha dikkatli olacaklardır. Yola mümkün olduğu derecede sulamadan kaynaklı bir dez avantaj oluşturmayacaklardır.” diyerek uyarıda bulundu.

İLKHA















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler