Mardin Kudüs Platformu: Siyonist işgale karşı direnen kardeşlerimizi selamlıyoruz

Mardin Kudüs Platformu: Siyonist işgale karşı direnen kardeşlerimizi selamlıyoruz

Mardin Kudüs Platformu öncülüğünde bir araya gelen yüzlerce kişi, işgal rejiminin Filistin topraklarında işlediği katliamları kınayarak şehidler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

İşgal rejiminin Filistin'de düzenlediği katliamları tel'in etmek ve Filistin halkı ile dayanışma içinde olduğunu göstermek için onlarca STK'nın bir araya geldiği Mardin Kudüs Platformu öncülüğünde bir basın açıklaması düzenlendi.

Artuklu ilçesi Şakir Nuhoğlu Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından toplanan bine yakın kişi, direniş gruplarına destek verip siyonist işgal rejimine tepki gösterdi.

Basın açıklamasında şehid edilen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Filistin için dua edildi. Eyleme katılan Müslümanlar, sık sık tekbir getirip işgalcilerin terör saldırılarını tel’in etti.

Basın açıklamasını ise Mardin Kudüs Platformu adına Mehmet Timurağaoğlu okudu.

“Tıbbi malzeme ve acil gıda ihtiyaçlarının girişine izin verilmiyor”

Siyonist çetenin Gazze’ye yönelik barbar saldırılarının ikinci haftasına girdiğini hatırlatan Timurağaoğlu, “Siyonistler cami, okul, hastane, sivil yerleşim alanı ayırımı yapmadan, hastanelere çıkan yollar, tarım alanları, şehre su ve elektrik sağlayan tesis ve şebekeleri gözü dönmüş bir şekilde bombalamaktadır. Yaralılar tedavi edilemesin diye doktorlara yönelik özel suikast ve saldırılar düzenlemektedir. Tıbbi malzeme ve acil gıda ihtiyaçlarının girişine izin vermemektedir.” dedi.

“Siyonist işgalcilerin yaptıkları, eşi benzeri görülmemiş bir insanlık suçudur”

Şu ana kadar Gazze’de 65'i çocuk, 230 kişinin şehit edildiğini, 1570 kişinin de yaralandığını aktaran Timurağaoğlu, “Batı Şeria’da ise 4'ü çocuk toplam 25 şehit olurken, 6 bin 309 kardeşimiz yaralandı. Birleşmiş Milletlerin son açıklamasında Gazze’ye yönelik saldırılar neticesinde en az 75 bin Filistinlinin yerinden edildiğini açıkladı. Siyonist işgalcilerin yaptıkları, eşi benzeri görülmemiş bir insanlık suçudur. Bu vahşete dur demek, bütün dünyanın insanlık borcudur.” diye konuştu.

“Kudüs davası bizim davamız, acıları bizim acımızdır”

“Şehitlerimizin şehadetini tebrik ediyor, yaralılarımıza Allahtan acil şifalar diliyoruz.” diyen Timurağaoğlu, “Gazze’de, Kudüs’te, Aksa’da, Siyonist işgale karşı direnen kardeş ve bacılarımızı buradan selamlıyoruz. Mekân olarak uzaklarında olsak da ruhumuz ve kalbimizle onların yanındayız. Kudüs davası bizim davamız, acıları bizim acımız, sevinçleri de bizim sevincimizdir. Tüm dünya da Siyonist rejim de bunu böyle bilsin.” dedi.

“Onları kutsal topraklardan atacak olan direniştir”

Siyonistlerin vahşetini lanetlediklerini kaydeden Timurağaoğlu, sözün bittiği noktada olduklarını söyledi.

Timurağaoğlu, “Tarih şahittir ki bu işgal çetesi kınama, açıklama ve protestolardan değil, sadece güçten anlamaktadır. Onları işgal ettikleri Lübnan’dan, Gazze’den zelil bir şekilde çıkaran direniş olmuştur.  10 Mayıs’ta Aksa’yı ve komşusu olan Şeyh Cerrah Mahallesinin işgalini akim bırakan da direniş oldu. Onları o kutsal topraklardan silip atacak olan, yine direniş olacaktır.” dedi.

“Zulme, işgal ve talana teslim olmayıp direnenler azizdir”

Timurağaoğlu, “Siyonistleri azgınlaştırarak pervasızlaştıran; işlediği cürümlerin onların yanına kar kalmasıdır. Eğer bu sefer de bu vahşet yanlarına kar kalırsa bunda sonra daha büyük katliamlara girişecek ve biz de izlemekle yetineceğiz.  Buna asla izin verilmemelidir. Allah Aziz’dir. İslam azizdir, Kudüs ve Aksa azizdir. Zulme, işgal ve talana teslim olmayıp direnenler azizdir ve aziz olmaya devam edeceklerdir.” diye konuştu.

“Kardeşlerimizin kahramanca direnişine şahit oluyoruz”

Timurağaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Büyük acı ve kayıplar yaşanmasına rağmen elhamdülillah kardeşlerimizin kahramanca direnişine şahit olmaktayız. Şehitlerin kanları, ümmeti gaflet uykusundan uyandırdı. Mescid-i Aksa davası tekrar Müslümanların gündemine girdi. Büyük kibir ve şımarıklıkla saldıran siyonist çete tam bir şok içerisinde ne yapacağını bilemez durumdadır. Karşısında direnen kahramanların sabır ve fedakârlığı karşısında sersemleşmiş, ateşkes için arabulucuları devreye koymaya başlamıştır.”

“Filistin’e huzur ve güvenli ortamın oluşmasının tek yolu siyonistlerin işgal ettikleri topraklardan çıkmalarıdır”

İki milyarlık İslam ümmetinin gözü önünde bu katliamların yapılmasının kabul edilemez olduğunu kaydeden Timurağaoğlu, "İzzet ve onur sahibi Müslümanlar, gençlerimiz, kadınlarımız, âlim ve yöneticilerimiz bu zilleti kabul etmemeli, Aksa’nın izzet ve onuru için ayağa kalkmalı ve haykırmalıdır. İki devletli, farklı inançların mensuplarından oluşan plan ve projelerle ne Kudüs ne Aksa özgür olmaz. Bu coğrafya da huzura kavuşmaz. Tarih buna şahitlik eden örneklerle doludur. Kudüs ve Aksa 1200 yıl boyunca Müslümanların hâkimiyetinde huzura kavuşmuş, farklı inanç ve ırklara mensup topluluklar barış içerisinde yaşamışlardır. Farklı yol ve yöntemlerin gündeme gelmesi direnişi manipüle etme ve Siyonistlerin cüretkarlıklarını artırmaktan öte bir işe yaramayacaktır. Kudüs ve Filistin’e huzur ve güvenli ortamın oluşmasının tek yolu siyonistlerin işgal ettikleri topraklardan çıkmalarıdır. Ve bu çok uzak değildir.” dedi.

“Müslüman ülkelerin yöneticileri somut adım atmalı” 

Müslüman ülkelerin yöneticilerinin ve hassaten Türkiye’nin bu saldırıları sona erdirecek somut adımlar atması gerektiğinin altını çizen Timurağaoğlu, son olarak şöyle dedi:

“Gazze’nin yaraları sarılmalı, abluka ve ambargo kaldırılmalı, Aksa ve Şeyh Cerrah mahallesindeki işgal durdurulmalıdır. Orta ve uzun vadede ise Kudüs ve bütün Filistin topraklarının özgürlüğe kavuşması için somut ve işleyen bir proje hayata geçirilmelidir. Allah bizleri Özgür Kudüs için mücadele edenlerden eylesin.  En kısa zamanda özgür Aksa’da hep birlikte namaz kılmayı nasip eylesin…”

Basın açıklaması yapılan dua ile sona erdi.


Mardin Kudüs Platformu: Siyonist işgale karşı direnen kardeşlerimizi selamlıyoruz

Mardin Kudüs Platformu: Siyonist işgale karşı direnen kardeşlerimizi selamlıyoruz

Mardin Kudüs Platformu: Siyonist işgale karşı direnen kardeşlerimizi selamlıyoruz

Mardin Kudüs Platformu: Siyonist işgale karşı direnen kardeşlerimizi selamlıyoruz

Mardin Kudüs Platformu: Siyonist işgale karşı direnen kardeşlerimizi selamlıyoruz

Mardin Kudüs Platformu: Siyonist işgale karşı direnen kardeşlerimizi selamlıyoruz

Mardin Kudüs Platformu: Siyonist işgale karşı direnen kardeşlerimizi selamlıyoruz

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.