Mardin Mazıdağı kutlu doğum etkinliği foto 2017

Mardin Mazıdağı kutlu doğum etkinliği foto 2017

Peygamber Sevdalıları Platformu, Mardin'in Mazıdağı ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Mazıdağı Eğitim, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Eğitim-Der) tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

"Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla düzenlenen etkinlik, ilçe meydanında yapıldı.

Sunuculuğunu Veysi Ekici'nin yaptığı Kutlu Doğum etkinliği Molla Sabri Varlı'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlik, Remzi Esmer ve küçük kızların seslendirdiği ilahilerle devam etti.

İlahilerin seslendirildiği esnada coşkulu anlar yaşanırken, mevlithanlar tarafından mevlidi şerif okundu.

Hz. Peygamber'in Mekke'den Medine'ye hicretini konu alan tiyatro oyununun sahnelendiği Kutlu Doğum etkinliğinde Mehmet Ali Altun Hoca, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Altun, Hz. Muhammed'in davasının iyi anlaşılması gerektiğine vurgu yaparak, "Allah Resulünün davası insanlık, mazlumların ve hepimizin davasıdır. Baştan sona kadar hak ve adalet için mücadele etmiş. Bu yıl tema olarak 'Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)' seçildi. Allah Resulü o kadar adaletliydi ki hırsızlık yapan bir kadın için yanına gelen sahabesine 'Kızım bile olsa elini keserim.' diyordu. Çünkü onun davası adalet davasıydı. Allah, adaleti tesis etmek için göndermişti." dedi.

Hz. Peygamberin hak ve adaletinden bahsederek "Ukkaşe" örneğini veren Altun, şunları söyledi: "Bir gün Allah Resulü mescitte otururken 'Kimin hakkı bende varsa gelip alsın.' dedi. Sahabelerden Hz. Ukkaşe ayağa kalkarak 'Ey Allah'ın Resulü, bir gün devenin üstünde iken kamçını sallarken sırtıma değdi.' dedi. Bunun üzerine Allah Resulü kısas yapacağını söyleyerek, Bilal'i kamçısını alması için evine gönderdi. Tabi, birçok sahabe buna itiraz etti ama Allah Resulü kısas yapmaya kararlıydı. Nihayet kamçı geldi, Ukkaşe kamçıyı aldı ve 'Benim sırtım açıktı.' dedi. Bunun üzerine Allah Resulü sırtını açtı. Sırtını açınca Ukkaşe elindeki kamçıyı yere atarak sırtındaki peygamberlik mührünü öpmeye başladı. Ukkaşe, 'Anam babam sana feda olsun ya Resulullah! O gün mübarek bedenini öpmek istemiştim ama kısmet bugüneymiş.' dedi. Sahabeler, Allah Resulünü her şeyden daha çok seviyorlardı. Eğer onun hak ve adaletinden bahsedeceksek kendi hayatımıza tatbik etmemiz lazım. Allah Resulü bu hak ve adaleti bizlere miras olarak bırakmıştır. Bizler de onun bu mirasına sahip çıkmalıyız. Allah bizleri Hz. Peygamber'in hak ve adaletinden ayırmasın."

Yapılan konuşmanın ardından ilahi ve ezgiler seslendirildi. Kutlu Doğum etkinliği okunan şiirlerin ardından Halil İbrahim Tuna'nın yaptığı dua ile sona erdi.

İLKHA





























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.