Mardin-Midyat bölünmüş yol yapımına başlandı

Mardin-Midyat bölünmüş yol yapımına başlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla düzenlenen törenle Mardin-Midyat bölünmüş yolunun yapım çalışmalarına başlandı.

Mardin'in gelişimine ivme kazandıracak yeni ulaştırma yatırımları kapsamında güvenli ve konforlu ulaşım için bölünmüş yol haline getirilecek Mardin-Midyat yolunun temeli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katıldığı törenle atıldı.

Acırlı Mahallesi mevkisinde yüklenici firma tarafından kurulan şantiyede düzenlenen törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Türkiye’de ve bölgede yapılan ve yapılması planlanan ulaştırma ve altyapı çalışmalarını aktardı.

Bakan Karaismailoğlu, “Mardin-Midyat bölünmüş yolu, tarım ile sanayi ürünlerinin ülke içinde ve sınır kapıları üzerinden dış pazarlara ulaşımı kolaylaştırılarak bölgedeki ekonomik hacmin büyümesine katkıda bulanacak.” dedi.

“Mardin’in ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 4 milyar lira yatırım yaptık”

Kızıltepe Çevre yolunun yapımına da önümüzdeki günlerde başlanacağını duyuran Bakan Karaismailoğlu, “2003 yılından bu yana hiç hız kesmeden Mardin’in ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 4 milyar lira yatırım yaptık. 2003’te sadece 28 kilometre bölünmüş yolu olan Mardin’in bugün, toplamda 263 kilometrelik yolu bulunuyor. Şehrimizi, Şanlıurfa’ya, Diyarbakır’a, Şırnak’a ve Batman’a bölünmüş yollar ile bağladık. Böylece Mardin’in diğer iller ile olan ticaretine değer kattık, kalkınmasını hızlandırdık. Türkiye’mizin her ilinde olduğu gibi Mardin’in de ulaşım ve iletişim altyapısının gelişmesi için çok önemli yatırımları hayata geçirdik. Tarihi, stratejik ve jeopolitik öneme sahip olan Mardin’in ve halkının tarım, sanayi, ticaret ve turizm faaliyetlerinin gelişmesi için de güçlü ulaşım ağına sahip olması gerekiyor. Mardinlilerin sabırsızlıkla beklediği Ceylanpınar Kızıltepe yolunun temelini attık.” ifadelerini kullandı.

“Mardin ile Midyat arasında çok daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkânı tesis edeceğiz”

Mardin’in önemine ve gelişimine ivme kazandıracak yeni ulaştırma yatırımları kapsamında Mardin-Midyat yolunun yapımına karar verdiklerini ifade eden Karaismailoğlu, proje tamamlandığında 33,7 milyon TL tasarruf sağlanacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu

Karaismailoğlu, “Mevcut hâliyle 17,7 kilometresi bölünmüş yol, 41,1 kilometrelik kesimi tek yol standardında hizmet veren Mardin-Midyat Yolu’nu tamamen bölünmüş yol hâline getirmek için çalışmalara başlıyoruz. Üzerinde 23 kavşak bulunan 58,8 kilometre uzunluğunda BSK kaplamalı yeni bir yol inşa edeceğiz. Mevcut yolun fiziksel ve geometrik standartlarını yükselterek, Mardin ile Midyat arasında çok daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkânı tesis edeceğiz. Kesintisiz ve daha hızlı bir trafik akışı sağlayacağız. Projenin tamamlanmasıyla, zamandan 23,7 milyon TL, akaryakıttan 10 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 33,7 milyon TL tasarruf sağlayacağız. Araçların çevreye bıraktığı egzoz emisyonunu da 4 bin 13 ton azaltarak çevre kirliliğinin önlenmesine katkıda bulunacağız.” şeklinde konuştu.Güvenli, hızlı ve kolay ulaşım; ticaretin, üretimin ve ihracatın en önemli bileşenidir diyen Karaismailoğlu, “Artık Kızıltepe-Ceylanpınar yolu ve çevre yolu ile konforlu güvenli yollara sahip oluyor. Yapılan her yeni yol, akarsular gibidir. Geçtikleri yerlerin istihdamına, üretimine, ticaretine, kültürüne ve sanatına can katmaktadır. Güvenli, hızlı ve kolay ulaşım; ticaretin, üretimin ve ihracatın en önemli bileşenidir. Çünkü doğru zamanda, doğru yerde, doğru miktarla bulunmak ticaretin altın kuralıdır. Mardin Midyat yolumuz, Kızıltepe Ceylanpınar yolumuz ve Kızıltepe çevre yolumuz ile ticari faaliyetleri artan bölgemizde üretilen tarım ve sanayi ürünlerinin ülke içerisinde ve sınır kapıları üzerinden dış pazarlara ulaşımını kolaylaştırarak bölgedeki ekonomik hacmin büyümesine önemli katkılar sağlayacağız. Mardin Midyat yolunun başta Mardin olmak üzere Türkiye’mize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“Bu yol ekonomiye ciddi katkılar sağlayacaktır”

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş

Törende konuşan Mardin Valisi Mahmut Demirtaş ise, “Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan Mardin’imiz; kadim bir kültürü, köklü bir mirası günümüze taşıyan Mezopotamya’nın, önemli kavşak noktalarındandır. Kentimize; tarihi, kültürü, turizmi ve ekonomisi için birbirine sıkı sıkıya bağlanan, Midyat’la birlikte Ömerli ve Yeşilli ilçelerimizi de bugün atacağımız temelle daha güvenli ve konforlu bir yola, bölünmüş karayoluna kavuşturuyoruz. Bu yol, Mardin ile Midyat’ı, Ömerli’yi ve Yeşilli’yi birbirine daha da yaklaştıracak, kent merkezi ile bu ilçelerimizin bağlarını daha da güçlendirecektir. İlimize gelen turistlerin, Midyat’ımızın turizm varlığına erişimini daha da kolaylaştıracak olan bu yol sayesinde, ilimizin ve ilçelerimizin lojistik faaliyetleri ve transit ticareti artacak, bu vesileyle de ekonomiye ciddi katkılar sağlayacaktır. Malumunuz yol, kalkınmanın göstergesidir. İlimiz genelinde yürütülen tüm yol çalışmaları tamamlandığında, Mardin’imiz bambaşka bir görünüm kazanıp, kalkınmada da önemli bir seviyeye ulaşacaktır. Bu çalışmalarımız tüm hızıyla devam ederken, gerçekleştirilmesi planlanan tüm bu ulaşım yatırımlarıyla Mardin’imiz turizm, ticaret, tarım ve sanayide yeni bir döneme geçecek, ülkemizin ve bölgemizin önemli bir çekim noktasına dönüşecektir. Bizler, “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” düsturuyla, vatandaşlarımıza hizmet etmekten asla vazgeçmeyecek ve mesai mefhumu gözetmeden çalışmaya devam edeceğiz. İnşa ettiğimiz her yolu; medeniyetimizin, birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin vesilesi kılacağız.” ifadelerini kullandı.


Mardin-Midyat bölünmüş yol yapımına başlandı

Mardin-Midyat bölünmüş yol yapımına başlandı

Mardin-Midyat bölünmüş yol yapımına başlandı

Mardin-Midyat bölünmüş yol yapımına başlandı

Mardin-Midyat bölünmüş yol yapımına başlandı

Mardin-Midyat bölünmüş yol yapımına başlandı

Mardin-Midyat bölünmüş yol yapımına başlandı

Mardin-Midyat bölünmüş yol yapımına başlandı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler