Mardin Midyat İlçe Otogarı esnafından cami talebi

Mardin Midyat İlçe Otogarı esnafından cami talebi

Mardin'in Midyat İlçe Otogarı'na büyük bir mescit ya da cami yapılması gerektiğini belirten esnaf, yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Her gün binlerce yolcunun gelip gittiği Midyat'ın Işıklar Mahallesi'ndeki otogara büyük bir mescit ya da cami yapılmasını isteyen garaj esnafı, yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Yaklaşık 10 yıldır 9 metrekarelik mescitte esnaf ve yolcuların sırasıyla namaz kılmak zorunda kaldığını belirten esnaf, çevrede de yakın cami bulunmadığı için taleplerinin büyük bir ihtiyacı ifade ettiğini söyledi.

Süleyman Oğray isimli esnaf, garaj için mescidin önemli olduğunu anlatarak, "Yolcularımız bu konuda çok sıkıntı çekiyor. Küçücük bir mescidimiz var ve bakıma muhtaçtır. Özellikle bayan yolcularımızın namaz kılması için ayrılmış. Namaz kılmak isteyen erkekler ise onların çıkmasını bekliyor. Yani yolcular namaz sırası bekliyor. Tüm yetkililerden; valilik, belediye, kaymakamlık ve müftülük gibi kurumlardan katkı sağlamalarını bekliyoruz. Daha büyük bir mescit ya da bir cami yapılmasını istiyoruz. Yetkililer de gelip görsün burayı. Gerek esnafımız gerekse yetkililerimizden buranın mescit ve umumi tuvalet ihtiyacını karşılamalarını istiyoruz. Biliyorsunuz, burası otogar ve her gün yüzlerce, binlerce kişi gidip geliyor. Bizim için de yolcular için de çok önemli bir ihtiyaç." dedi.

Garajda lokanta işleten Şükrü Fidan ise özellikle cuma günleri camiye yetişemediklerini, bu nedenle ilçe otogarında bir cami ve imamının bulunması gerektiğini vurguladı.

"Yolcularımız namaz için beklemek zorunda kalıyorlar"

Küçük mescitlerinin 10-11 yıllık olduğunu bildiren Fidan, şunları söyledi: "Artık bize yetmiyor, bakımsızdır. Kadın ve erkek için tek yerdir. Büyük bir mescit veya cami yapılmasını istiyoruz. Yakınlarda cami olmadığı için biz ve çevredeki diğer esnaflar sıkıntı çekiyor. Özellikle cuma günleri yetişemiyoruz. Yolcularımız namaz için beklemek zorunda kalıyorlar. Yetkililerden büyük bir mescit yapılmasını istiyoruz. Özellikle müftülüğümüzün buna öncülük yapmasını istiyoruz. Tek arzumuz budur."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.