Mardin Midyat kutlu doğum etkinliği 2018

Mardin Midyat kutlu doğum etkinliği 2018

​Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Midyat’ta düzenlenen mewlid etkinliğine katılan halk kurtuluş yolunun Hazreti Muhammed’in yolu olduğunu belirterek ondan başka hiçbir önder kabul etmediklerini söylediler.

Mardin’in Midyat ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından dün düzenlenen mewlid etkinliğine 7’den 70’e erkek-kadın ve engelli çok sayıda vatandaş katıldı.

Mewlid etkinliğine katılan vatandaşlar seslendirilen ilahi ve salavatlara eşlik ederek büyük bir heyecan ve coşku yaşadılar. Bu heyecanlarını İLKHA’ya anlatan katılımcılar kurtuluş yolunun Hazreti Muhammed’in yolu olduğunu, kurtuluşun onun sünnetini yaşamakla mümkün olacağını belirterek, ondan başka hiçbir önder kabul etmediklerini söylediler.

Tekerlekli sandalye ile mewlid etkinliğine katılan Heybetullah Yarba, "Bugün Midyat’ta Peygamber (aleyhissalatu vesselamı) anlama ve sünnetini yaşama mewlid etkinliğine katıldık. Gerçekten buraya geldiğimiz için çok mutluyuz. Bu mutluluğu bize yaşatanlara teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Peygamberimizi anlama ve sünnetini yaşama konusuna gelince, bizler ancak onu sünnetini yaşayarak hayat bulabiliriz. Onsuz hayat boştur. Allah bu atmosferi, bu güzel ortamı herkese yaşatsın." dedi.

Şehmus Kızmaz, "Mewlid etkinliğimiz çok güzel, herkesin bu tür etkinlikler katılmasını istiyoruz. Milletimizin bu tür etkinliklere katılmasını sağlamalıyız. Bu etkinlikler hem dinimize ve örfümüze göre herhangi bir haram barındırmıyor. Her şey İslam’ın helal kaidesine göredir." ifadelerini kullandı.

Kurtuluş yolunun Hazreti Mehmmed'in yoluyla mümkün olduğunu söyleyen Yusuf Kılıç ,"Çok mutluyuz bugün Hazreti Muhammed’in mewlidine iştirak etmek için buradayız. Allah katılım sağlayanlardan razı olsun. İnşallah her zaman böyle coşkulu olur. Rabbim İslam ümmetine tevhid ve kardeşliği tekrar nasip etsin İnşallah. Bunu Rabbimizden istiyoruz. Herkese buradan sesleniyorum! Hazreti Muhammed’in etrafında birleşin! Kurtuluş budur, başka yolu yoktur." şeklinde konuştu.

Sait Oktay da Hazreti Muhammed'i anmak ve anlamak için etkinlik alanına geldiğini söyledi.

Mehmet Akyol, "Tek liderimiz Hazreti Muhammed’dir, onun yolunda devamlı mücadele etmek gerekiyor. İslam coğrafyasını kâfirlerden temizlemek gerekiyor. Allah razı olsun, Allah kabul etsin." dedi.

"Hazreti Muhammed’in yolunu izlemekte kesinlikle mecburuz"

"Çok gururlandım ve çok duygulandım." diyen Hüseyin Bütün ise şöyle konuştu: "Dünyada yaşayan bütün Müslümanlar için bu bir uyarıdır. Bu bir gerçektir, bundan başka bir şey olmaz. En hak, dürüst, güzel ve doğru yol budur. Bütün Müslüman kardeşlerime sesleniyorum. Bu yoldan başka diğerlerin hepsi teferruattır. Fayda etmez. Dünya ve ahirette ebedi olan yol budur. Birlik, beraberlik ve kardeşliğe ihtiyacımız vardır. Bu ahir zamanda çocuklarımıza, ailemize ve arkadaşlarımıza sahip çıkmamız lazım. Allah’ın yolu peygamberin yolu Hazreti Muhammed’in yolunu izlemekte kesinlikle mecburuz. Bunu yapmadığımız takdirde başımıza her türlü felaketler gelecek. Siyonistler ve zalimler bize hükmedecektir. İnşallah onlara fırsat vermeyeceğiz."

Etkinliğe katılan Emine Özdemir de dua ederek Allah'tan bağışlanma diledi. Nesibe Akgül ise, "Bundan daha güzel bir duygu yok ki. O kadar duygulanıyoruz ki, çok seviniyoruz. Her zaman olmasını istiyoruz. Çocuklarımızın bilinçlenmesi lazım. Allah daim etsin." ifadelerini kullandı.

Hacer Tunç, "Allah razı olsun bu etkinliği düzenleyenlerden. Buraya geldiğimiz için gerçekten çok mutluyuz, sizlerin vesilesiyle birçok insana ulaşıyoruz. Bu davayı hani kuruyoruz pişman değiliz inşallah bunların devamı gelir Rabbim herkesin hayrına kabul etsin." şeklinde konuştu.

Mewlid etkinliğine katılan Delal Demir de etkinliği çok beğendiklerini emeği geçenlere teşekkür ederek, etkinliğin her yıl düzenlenemesini istedi.

"Bu halkın Hazreti Peygamberden başka önder kabul etmediğini görüyoruz"

Murat Evis de duygularını şu şekilde paylaştı: "Öncelikle bu güzel etkinliği düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Halkımız çok güzel bir ilgi gösterdi bu da gösterdi ki bu millet gerçekten Resulullah'a olan sevgisini en derin noktasına kadar taşıdığı görülüyor. Ve ondan başka lider kabul etmediklerini göstermektedir. İslam coğrafyası ve bu yaşadığımız coğrafyada türlü türlü savaşlar olmakta ve herkes kafasına göre bir ideoloji, bir rehber, önder edinmektedir. Bu nedenle İslam ümmeti kan revan içindedir. Bütün insanların ırkları, dilleri ve renkleri ne olursa olsun tek çatı altında birleşebilecekleri, Resulullah'tan başka bir önder kabul etmediklerini göstermektedir. Herkes kardeşçe ve güzel bir şekilde aynı söylemler üzerinden birleşiyorlar. Bu tür etkinliklerin bölgemizde, köy köy, kasaba kasaba ve her yerde yaygınlaşıp yaygınlaştırılması lazım. Bu ortamların ümmetin Resulullah’ın önderliğinde bir araya geleceğini, Resulullah’ın çizdiği yol üzerinde tek bir çatı altında birleşebileceklerini yürüyebileceklerini göstermektedir. Bunlar yaygınlaştıkça Allah’ın izniyle Ortadoğu’daki bu savaşlar, bu kan revanın biteceğini düşünüyorum."

"Kur’an ve Sünnete sarılan kazanmıştır, sırt çeviren zelil olmuştur"

Düzenlenen etkinlik için Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür eden Kadri Şengül ise şunları söyledi:

"Malum nisan ayıdır. Peygamber Efendimizin mewlididir. Bu nedenle biz çok sevinçliyiz. Maşallah bu aşka ve muhabbete. Bu Midyat meydanında Peygamber aşkı için toplandık. Bu tür etkinliklerden dolayı Allah Peygamber Sevdalıları Platformundan razı olsun. Bu tür etkinlikleri yapıyorlar Müslümanları bir araya getiriyorlar Peygamber Efendimizi bize hatırlatıyorlar. Müslümanlar efendimize olan biatlerini yeniliyorlar, efendimize salavat getiriliyor. Mutlaka Peygamber efendimizin sünnetine sahip çıkmamız gerekir. Çünkü Peygamber Efendimiz Veda Hutbesi’nde bize Kur’an ve Sünneti emanet etmiştir. Her devir ve zamanda insanlık ve Müslümanlar Kur’an ve sünnete tabi olduklarında yükselmişlerdir, ileri gitmişlerdir. Dünyaya medeniyet ve adalet götürmüşlerdir. Ama bazı zamanlar Müslümanlar Kur'an ve sünnete sırt çevirdikleri zaman, bıraktıkları, yolundan gitmedikleri zaman rezil ve rusvay olmuşlardır. Küfür ve zulüm onlara hâkim olmuştur. Allah-u Teâlâ hiçbir zaman Kur'an ve sünnet yolundan bizi ayırmasın. Allah Hazreti Muhammed’in yolundan gitmeyi bize nasip etsin inşallah. Allah Müslümanları uyandırsın. Allah bu ümmeti gaflet uykusundan uyandırsın inşallah. Allah hepinizden razı olsun." 

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.