Mardin Midyat'ta eski 2 hükümlüye işyeri açıldı

Mardin Midyat'ta eski 2 hükümlüye işyeri açıldı

Mardin’in Midyat ilçesi Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nce iki eski hükümlüye İŞKUR’un hibe desteği ile işyeri açıldı.

Mardin’in Midyat ilçesi Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nce açılan girişimcilik kursu eğitimi sonucunda belgelerini alan iki eski hükümlüye İŞKUR’un hibe desteği ile işyeri imkânı sağlandı.

İşledikleri suçların cezasını tamamlayarak cezaevinden çıkan iki eski hükümlünün Mardin’in Midyat ilçesi Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün 2017’de açtığı girişimcilik eğitimine katılımları sağlandı.

Eğitimlerini tamamlayarak girişimcilik eğitim belgesi alarak işyeri başvurusunda bulunan eski hükümlülere, Midyat Koruma Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda dükkân tahsis edildi.

Bu kapsamda İŞKUR’un kişi başına hibe olarak verdiği 26 bin 570 TL destekle eski hükümlüler için kuaförlük dükkânı ve mermer işleme atölyesi açıldı.

Cumhuriyet Mahallesi ile Seyitler Mahallesi’ndeki işyerlerinin açılışına; Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal, Cumhuriyet Savcısı Fatih Oğuzhan, Midyat Denetimli Serbestlik Müdür Vekili Esra Çelik, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri, Midyat Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personeli, esnaf ve vatandaşlar katıldı.

İşyerlerinin açılışı yapılan eski hükümlüler, İLKHA’ya yaptıkları açıklamada, kendilerine bu imkanı sağlayanlara teşekkürlerini ileterek, yapılan yardım ve girişim kursu nedeniyle çok sevindiklerini belirttiler.

“Hayalimiz gerçek oldu”

İş imkânı nedeniyle sevincini dile getiren kuaför dükkânı sahibi Abdurrahman Aşkın, “Ben bu mesleğe başlamadan önce hayalimde olan bir işti. Hayalim gerçek oldu. Şu an çok mutluyum. Gözlerim doldu. Allah bize katkı sağlayanlardan razı olsun. Çok teşekkür ediyorum. Bizim gibi gençlerin önünün açılmasını çok önemli buluyorum.” dedi.

Mermer Atölyesi sahibi Aziz Ataç ise şunları söyledi: “Çok memnun oldum. Bayramı yaşıyorum şu an. Kimseye muhtaç olmadan ayaklarımızın üzerinde durabiliyoruz. Geçimimizi güzel bir şekilde sağlayabileceğiz. Katkı sağlayanlara teşekkür ediyoruz.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.