Mardin Midyat'ta hayvan satıcılarından pazar yeri talebi

Mardin Midyat'ta hayvan satıcılarından pazar yeri talebi

Mardin’in Midyat ilçesinde kurbanlık satışı yapan hayvan satıcıları, taşlık bir tepelikte satış yaptıklarını belirterek kendilerine resmi bir pazar yeri yapılması talebinde bulundular.

Uzun süredir özel mülkiyette bulunan tepelik bir alanda satış yaptıklarını belirten Midyatlı hayvan satıcıları, belediyeden kendilerine kapalı pazar yeri tahsis edilmesi talebinde bulundu.

Yıllardan beri Ortaçarşı Mahallesi’nde özel mülkiyette bulunan tepelik arazideki geçici hayvan pazarında satış yapan hayvan sahipleri, pazar yerlerinin şartlarının çok kötü olduğunu tepelik ve taşlarla kaplı olan bu yerde hayvanlarının yaralandığını belirttiler. Hayvan satıcıları, belediyeden kendilerine ait kapalı pazar yeri tahsis edilmesi talebinde bulundular.

Haftanın bir günü açılan mevcut pazar yerine Midyat ve çevresinden yüzlerce satıcının geldiğini dile getiren satıcılar, pazar yerinin toz, taş ve kayalarla kaplı olmasının, özellikle ihtiyaçlarını giderecek herhangi bir lavabo ve mescidin bulunmamasının kendilerini sıkıntıya soktuğunu ifade ettiler.

"Bir an önce bir pazar yeri yapılsın"

Memleketin sahipsiz ve bakımsız olduğunu belirten hayvan satıcılarından Feyzi Kaya, "Memleket sahipsiz ve bakımsızdır. Pazar yerimiz iyi değil. Pazar yerimiz yok. Bir an önce bir pazar yeri yapılsın. Milletin hali perişan. Yazıktır, Türkiye’yi dolaşsanız böyle bir pazar yeri bulamazsınız. Bu millet insandır. Artık bu millete bir hizmet olsun, pazar kurulsun. Resmi bir yer olsun." şeklinde konuştu.

Yunus Gök adlı satıcı ise "Bu pazar yeri hiç güzel değildir. Midyat’a civar ilçe ve illerden çok kişi geliyor. Bu hayvan pazarı gerçekten iyi bir durumda değildir. Yeri iyi değildir. Midyat Belediye Başkanına sesleniyorum. Hayvan pazarı için uygun bir yer yapılmasını istiyorum." dedi.

Bir tepenin üstünde satış yaptıklarını vurgulayan Abdullah Bora, şunları söyledi:

"Bu pazar yerinden hiç memnun değiliz. Belediye bize muhakkak bir yer tespit etsin. Güzel bir yer yapsın bize. Burası gerçekten çok kötü. Görüyorsunuz işte taşlıktır hepsi. Tepenin ortasındayız. Yerimiz hiç güzel değil. Hayvan pazarlarının altı beton olmalı, etrafı hayvanların kaçmaması için duvarlarla örülü olmalı. Ama maalesef bizim burası hiç öyle değil."

Taşlık alandan dolayı hayvanlarının bazen yaralandığını belirten Suriyeli hayvan satıcısı Muhyeddin Hamdin ise, "Ortalık taş ve toprak içinde. Hayvanlarımız bu taşlar yüzünden yaralanıyor, bazen ayakları kırılan oluyor. Toz yüzünden vatandaşlar rahatsız oluyor. Güzel bir pazar yeri olsaydı çok iyi olacaktı." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler