Mardin Midyat'ta mahalle sakinlerinden 3 yıldır bitmeyen yola tepki

Mardin Midyat'ta mahalle sakinlerinden 3 yıldır bitmeyen yola tepki

Mardin’in Midyat ilçesinde 3 yıldan bu yana bitirilemeyen yola tepki gösteren mahalleli, yollarının bir an önce bitirilmesini istediler.

Midyat’ın Bahçelievler Mahallesindeki Kâlo Asri Mezarlığı Caddesi, Zeynel Abidin Erdem Bulvarı, Sanayi sitesi yolu, şehir merkezi ve Yeni Devlet Hastanesi  yollarını birbirine bağlayan grup yollarının (741.Sokak) aşırı derece tozlu ve bozuk olması mahalle sakinleri tarafından tepkiyle karşılandı.

Yaklaşık 3 yıldan bu yana bitirilemeyen yolların yazın tozdan, kışın ise çamurdan geçilmediğine dikkati çeken mahalleliler yetkilileri göreve çağırdılar.Birçok tekstil atölyesinin de bulunduğu caddede işletme sahipleri ve mahalle sakinleri yetkililerden yollarının onarılıp asfaltlanmasını istediler.

"Üç yıldır bu eziyeti çekiyoruz"Yol üzerinde bir araya gelen grup adına konuşan mahalle sakinlerinden Veysi Dursun, yolun üç yıl önce trafiğe açıldığını ve bir türlü asfaltlama ve kaldırım çalışmalarına başlanılamadığını, bu durumun artık dayanılamayacak bir hal aldığını ifade etti.Dursun şöyle konuştu: "Üç yıl önce bu yol açıldı, ama asfaltlanmasına bir türlü başlanılamadı. Yolun bir tarafında Selahaddin Eyyubi Okulu var, öbür tarafta 75. Yıl Ortaokulu, diğer tarafta Zübeyde Hanım Anaokulu var. Çocuklarımız kışın, emin olun ayaklarında poşetlerle okula gidiyorlardı. Burası resmen çamur deryasına dönüyordu. Büyük sıkıntılar çektik ve çekiyoruz. Şimdi yaz geldi ve halimizi görüyorsunuz. Bir araç geçtiği zaman ortalık toz duman oluyor. Dolayısıyla yetkililerden buna bir an önce bir çözüm getirmelerini istiyoruz. Daha önce Mardin Büyükşehir Belediyesi ile görüştük. Bize dediler kıştır. Asfalt olmaz havalar ısınsın, havalar ısındı Ramazan ayı geldi dediler. Ramazan ayı geçti, bayram geldi dediler. Bu sefer de seçim geldi dediler. Artık bahaneleri bitmek bilmedi. Artık bu tür bahaneleri duymak istemiyoruz."“Midyat halkı bunu hak etmiyor”

"Demokratik yollardan tepkimizi ortaya koyuyoruz ama istiyoruz ki daha fazla uzatmadan yetkililerin bu işe çözsün." diyen Dursun, "Görüyorsunuz araçlar hızlı gitmesin ve toz kalkmasın diye yollara taşlar konulmuş. Bu da araçların rahat geçmesini engelliyor. Evlerimizin balkonlarında oturamıyoruz. Kapı ve pencerelerimizi açamıyoruz. Çocuklarımız tozdan dolayı hastalanmış, öksürüyorlar." ifadelerini kullandı.

“Her gün binlerce kişi bu yolu kullanıyor”

Dursun, "Bu caddede 8 tane tekstil işletmemiz var, ortalama bin 500 çalışan var bu işçiler her gün bu yolu kullanıyorlar. Bu yolların her bir ucu ayrı bir okula çıkıyor. Binlerce insan bu yolu kullanıyor. Binlerce insanın kullandığı bu yolu yapmamakta bana göre vicdansızlıktır. Yetkililerin bir an önce buna bir çözüm getirmelerini bekliyoruz. O koltukta belediye başkanı varsa, hizmet etmek amacıyla oradadır. Eğer hizmet etmeyecekse o koltuğu işgal etmesin. Halka hizmet, Hakka hizmet anlayışıyla oraya gittiler. Lütfen bize hizmet etsinler. Bize hizmet edenleri biz başımızın üzerinde taşırız. Fakat hizmet etmeyene de gerekli tepkiyi veririz. Tepkimizi her türlü ortaya koyarız.” dedi

Tekstil işletmecisi Murat Eraslan ise "Ben Malatyalıyım, yaklaşık dört aydır buradayım. Gerçekten buradaki çile batıda hiçbir yerde yok. Güzel bir şey değil. Buradan bir araç geçtiği zaman toz duman içinde kalıyoruz. İnsanlar balkonlarına çıkamıyorlar. Elemanlarımız çok şikâyetçi, kapıya çıkamıyorlar. Muzdaripiz. İlgilenilmesini rica ediyoruz.” şeklinde konuştu.“Tozdan dolayı hastalanıyoruz”

Aşırı toz nedeniyle dışarı çıkamadıklarını ve hastalandıklarını söyleyen mahalle çocukları ise yolun bir an önce yapılmasını istediler. “Okula gidiyorduk. Tozdan dolayı nefes alamıyoruz, öksürüyoruz. Bu sıcak havalarda balkonda yatmak istiyoruz ama tozdan dolayı uyuyamıyoruz, çok rahatsız oluyoruz, bunun için bu yolun bir an önce bitmesini istiyoruz. Asfalt yapsınlar kısa bir süre içerisinde yapsınlar. Biz bisikletle giderken arkamızdan araçlar geliyor ve tozlar kalkıyor. Toz içinde kalıyoruz, önümüzü göremiyoruz.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.