​Mardin Nusaybin'de bakımsız kalan mezarlık harabeye döndü

​Mardin Nusaybin'de bakımsız kalan mezarlık harabeye döndü

​Mardin’in Nusaybin ilçesindeki Hacılar Mezarlığı bakımsızlıktan harabeye dönerken, arefe günü dolayısıyla yakınlarının mezarına akın eden vatandaşların tepkisine neden oldu.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağının devam ettiği Zeynelabidin Mahallesi’nde bulunan Hacılar Mezarlığı, arefe günü nedeniyle vatandaşların ziyaretine açıldı. Kaybettikleri yakınlarının kabirlerini ziyarete giden vatandaşlar, mezarlığın bakımsızlıktan harabeye dönmesine tepki gösterdi.

Birçok mezarın çöktüğü, bazı mezar taşlarının ise kırıldığı görüldü. Çatışmalar nedeniyle çevre duvarının bir bölümünün yıkıldığı gözlemlenirken, mezarlıkta uzun bir süre temizlenmediği gözlemlendi.

Duruma tepki göstererek ölülerine saygı isteyen vatandaşlar, yetkilerin bir önce mezarlıkta temizlik ve bakım çalışması başlatılmasını istedi.

“Ölülerimiz dirilerimizden daha kıymetlidir”

Karşılaştığı manzara karşısında şok geçirdiğini dile getiren Fahrettin Akbulut,  şunları söyledi: “Bugün arefe ve biz mezarlığa ölülerimiz ziyarete geldik. Yalnız bu mezarlık bakımsız kalmış, mezarlar yıkılmış, caddesi bozuk, çeşme yok. Bizim yanımızda ölülerimiz dirilerimizden daha kıymetlidir. Onun için biz istiyoruz ki; bu mezarlıkta bir temizlik, bakım yapılsın. Herkes rahat içinde ölülerini ziyaret etsin.”

“Mezarlığın içler acısı hali bizi hüzünlendirdi”

Mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlardan Süleyman Korkut ise kabirlerin içler acısı hali yüreklerini sızlattığını söyledi. Korkut, “Arefe günü nedeniyle yakınlarımızın mezarlığına bir Fatiha okumaya geldik. Ancak karşılaştığımız manzara bizi daha da hüzünlendirdi. Mezarlarımızın bu halde olmaması lazımdı. Mezarlık yolu baya bozulmuş. Yetkilerden ricamız, bu mezarları ya kendiri yapsın ya da izin versinler biz yapalım. Babamın mezarı parçalanmış, yetkililerden bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. Şimdiden herkesin bayramı mübarek olsun.” dedi.

“Belediye bakım yapsın”

Mezarlıkta Yasin-i Şerif okuyan Naciye Bayar ise Müslümanların mübarek Kurban Bayramı’nı kutlayarak, “Biz bu mezarlığa bir bakım yapılmasını istiyoruz.  Ölülerimizi ziyaret edemiyoruz, bütün mezarlarımız yıkılmış. Belediyenin güzel bir bakım yapmasını istiyoruz.” diye konuştu.

“Yol yok, su yok, perişan olduk”

Bayram öncesi vefat eden yakınlarını ziyarete geldiklerini ifade eden vatandaşlardan Yaşar Ulutekin da “Biz ölülerimizi bayram öncesi ziyaret etmek için geldik, yalnız su yok, yol yok. Bütün yollar bozuk, mezarlarımız kururmuş. Bir ölümüz var, ona da sahip çıkamıyoruz. Su yok elimizi yüzümüzü yıkayalım, madem su yoktu girişlere izin vermeseydiler. Onca yaşlı çocuk geliyor perişan oluyorlar.  İnşallah bir an önce yaparlar ve bizi bu durumdan kurtarırlar.” dedi.

İLKHA























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.