Mardin Ovası’nda tarım arazilerinin imara açılmasının önüne geçilecek

Mardin Ovası’nda tarım arazilerinin imara açılmasının önüne geçilecek

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Mezopotamya Ovası’nın verimli topraklarındaki tarım arazilerinin imara açılmasının önüne geçileceğini söyledi.

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti yönetim kurulu üyeleri, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ı ziyaret etti. Vali Demirtaş, Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Abdulkadir Üründü ile yönetim kurulu üyelerini valilik makamında kabul etti.

Ziyarette konuşan Vali Demirtaş, kentte yapılan hizmetlerin vatandaş odaklı olduğunu belirtti.

Mezopotamya Ovası’nın verimli topraklarına da değinen Vali Mahmut Demirtaş, “Tarım arazilerinin imara açılmasının önüne geçilecek.” dedi.

Vali Demirtaş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Kaynaklarımızı en doğru bir şekilde kullanarak israfa asla müsaade etmeyeceğiz. Kaynaklarımızın hepsini vatandaşa hizmet yolunda kullanacağız. İlimizde çok verimli tarım arazilerimiz var. Tarım arazilerinin imara açılmasının önüne geçeceğiz.  Son zamanlarda ilimizde yeni ekilen ürünlerde de verim alınıyor. Tarım arazilerimizin hepsini üretime yönelik değerlendireceğiz. Verimli topraklarımızın başka amaçlar için kullanımına müsaade etmeyeceğiz. Kentin su problemini çözmek için uğraşıyoruz, inşallah en yakın zamanda özellikle Kızıltepe ve Artuklu’nun su problemi kalmayacak. Kızıltepe Çevre Yolu için çalışmalarımıza başlayarak saha çalışması yaptık. Kısa sürede çalışmalar başlayacak. Nusaybin’de Baraj Yolu Caddesini asfaltlayacağız. Nusaybin, daha önce görmediği kadar asfalt görecek. Şimdiden yeni asfalt yapılan yollar vatandaşlarımıza hayırlı olsun.”  


Mardin Ovası’nda tarım arazilerinin imara açılmasının önüne geçilecek

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler