​Mardin Tasarım ve İnovasyon Merkezi projesi tanıtıldı

​Mardin Tasarım ve İnovasyon Merkezi projesi tanıtıldı

Artuklu Belediyesinin “Tasarım ve İnovasyon Merkezi” projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Mardin’de, Artuklu Belediyesinin Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yürütülen ve bir kalkınma ajansının güdümlü proje kapsamında destek alamaya hak kazanan Tasarım ve İnovasyon Merkezi” projesinin tanıtım toplantısı yapıldı, temsili imzalar atıldı.

Toplam bütçesi 2.500.000 TL olan projeye kalkınma ajansı yüzde 90’nını yani 2.250.000 TL destek sağlayacağı ifade edildi.

Projenin tanıtım toplantısında konuşan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, projenin önemli olduğunu söyledi.

Yaman, “Son iki buçuk yılda eski parayla iki buçuk katrilyon bir yatırım yaptık. Bugün lansmanı yapılan Tasarım ve İnovasyon Merkezi önemlidir. Neden önemli diyeceksiniz? Mesela IKEA mağazaları var, İsveç markası… Hep tasarımdan para kazanır. Farklı şeyler tasarladığı için para kazanır. İsveç gibi ülkeler, tasarımdan para kazanıyorlar, üretimden değil. Maksadımızda bu, Mardin bir marka şehir ama bu sadece sözde kalmasın. Özellikle Mardin’in kimliğiyle, kültürel zenginliğine son derece önem veriyoruz. Hem saygı duyuyoruz hem de bu kültürün ortaya çıkmasında çalışmalar yapıyoruz.” dedi ve projenin şehre hayırlı olmasını diledi.

Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Velili Şakir Öner Öztürk ise turizmin ivme kazanmasıyla bölgede katma değeri yüksek ürünlerinin tasarlanmasının ihtiyacının doğduğunu söyledi.

Öztürk, “Bir ürün üretilirken en önemli süreç tasarım sürecidir. Tasarım, çok daha meşakkatli, zaman alan ve ekip çalışması isteyen birkaç disiplini bir arada çalıştırılması gereken alandır. Tasarım, en çok da eksik olduğumuz alandır. Amacımız; Mardin’e özgü, motiflerinden ve simgelerinden esinlenmiş ürünler üretmektir. Ben bu projenin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.