Mardin Valiliğinden operasyon açıklaması

Mardin Valiliğinden operasyon açıklaması

Mardin Valiliğinden 2 PKK'linin öldürüldüğü operasyona ilişkin açıklama yapıldı.

Mardin kırsalında geçtiğimiz günlerde başlatılan operasyon devam ediyor. Operasyonlar sırasında zaman zaman sıcak temas sağlanırken, aralık ayı içerisindeki çatışmalarda 2 PKK'li öldürülmüştü. Valilik, devam eden operasyona ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Jandarma tarafından Dargeçit ve Midyat İlçelerinde Aralık ayında kırsal alanlarda icra edilen operasyonlarda 2 PKK'linin öldürüldüğü hatırlatılan açıklamada, PKK tarafından kullanılan 48 depo, sığınak, barınak ve mağaraların tahrip edilerek kullanılmaz hale getirildiği belirtildi.

Tespit edilen depo, sığınak, barınak ve mağaralarda; 6 silah, bin 165 adet muhtelif çaplarda mühimmat, 8 adet optik malzeme, haberleşme cihazı ve çok sayıda muhtelif yaşam malzemesi ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemenin ele geçirildiği aktarıldı.

Bunların yanı sıra tabanca, RPG-7 roketatar, 4 AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, bin 78 muhtelif fişek, 78 roket atar sevk fişeği ile mühimmatı, 6 Doçka mühimmatı ve 3 el bombası, 2 telsiz, 2 gece görüşü dürbünü, 2 dürbün, ses kayıt cihazı, kamera, 180 kilogram Anfo, 50 kilogram Amonyum Nitrat, 2 kilogram A4 tipi patlayıcı, 3 büyük tüp, 5 piknik tüpü, 110 fünye, 11 elektrikli devre, 3 antenli kumanda, 46 pil ve 3 telsiz düzeneği ele geçildiği kaydedildi.

Ele geçirilen malzemelerin Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile laboratuvar analizi ve inceleme için olay yeri inceleme birimi tarafından muhafaza altına alındığı ifade edilen açıklamada, patlayıcı maddelerin ise kontrollü olarak imha edildiği kaydedildi.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.