Mardin Yeşilli kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu video

Mardin Yeşilli kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu video

Mardin’in Yeşilli ilçesinde düzenlen Kutlu Doğum etkinliğinde konuşan Araştırmacı/Yazar Mahmut Kılınç, annelere seslenerek, “Kucağınızdaki çocuklarınızı Allah, Peygamber ve Kur’an sevgisi üzerine büyütünüz.” dedi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Mardin’in Yeşilli ilçesinde “Eşsiz Önder Hz. Muhammed (s.a.v.)” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Sık sık tekbir ve salavatların çekildiği etkinlik ilçe meydanında yapıldı.

Metin Tekin’in sunuculuğunu yaptığı mevlit etkinliği Hafız Nezir Balta’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle saat: 13’30’da başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Mizgin ve Ensar ilahi grubu, Peygamber Efendimiz üzerine bestelenen ilahi ve ezgiler seslendirdi. İlahilerin ardından M. Sıddık Aydın Mevlid-i Şerif okudu.

İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği mevlit etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Dost-Der Genel Başkanı Fesih Memiş, katılımcıları Kürtçe, Türkçe ve Arapça olarak 3 dilde selamladı. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu yılki Kutlu Doğum etkinliklerinde Allah Resulü Hz. Muhammed Mustafa’nın eşsiz önderliğini tema olarak öne çıkarıp işlediklerini aktaran Memiş, Allah Resulü’nün kıyamete kadar eşsiz önder ve rehber olduğunun altını çizdi. Memiş, “Peygamber Efendimiz (s.a.v.) gerek kuvvet gerekse de fazilet bakımından tam manasıyla bir liderdir. Hiç kimse O’nun gibi bir lider olamaz ve olamamıştır. Hiçbir insanın siyaseti Allah Resulünün siyasetine ulaşamamıştır.” dedi ve Allah Resulü Hz. Muhammed’in vasıflarından bahsetti.

Dost-Der Genel Başkanı Fesih Memiş’in yaptığı konuşmanın ardından sahneye tekrar çıkan Mizgin İlahi Grubu, katılımcıları seslendirdikleri ilahi ve ezgilerle coşturdu. İlahilerin ardından sahneye çıkan Tülin Tekin ise Peygamber Efendimiz üzerine kaleme alınan bir şiir okudu.

Sık sık tekbirler getirilerek salavatların okunduğu etkinlikte konuşan Araştırmacı/Yazar Mahmut Kılınç ise özellikle annelere seslendi. İslam coğrafyasının modern haçlılar tarafından işgal edildiğine dikkat çeken Kılınç, şunları söyledi; “Modern haçlıları, Avrupalıları ve Amerikalıları İslam coğrafyamızdan defetmenin tek yolu; Hz. Muhammed’in ismi ve sünneti etrafında birleşmekten geçiyor. Onun için bu mevlit etkinlikleri önemlidir. Basit bir etkinlikmiş gibi bakılmaması lazımdır. Her yer olduğu bu etkinliklere en büyük rağbeti annelerimiz ve bacılarımız gösteriyor. Değerli anne ve bacılar; bugün siz Allah Resulünün sünnetine sahip çıkmakla Haticelerin, Sümeyyelerin ve Aişelerin görevini yapmıyorsunuz. Bakın büyük bir İslam âlimi; ‘Anne bir okuldur’ diyor. Kucağınızda yetişen Musaplar, Hamzalar, Hasanlar ve Hüseyinler modern haçlıları İslam coğrafyasından kovacaktır. Bugün sizlerin Resulullah’ın sünnete sahip çıkmanız Hira’dan inen Peygambere ilk iman eden Haticeleri andırıyor. İslam tarihinde ilk iman eden bir kadındı ve ilk şehit edilen yine bir kadındı. Kucağınızda Hamzaları, Hasan ve Hüseyinleri yetiştirin. Sizin bu göreviniz kutsaldır. Bugün küfrün en büyük korkusu da bundadır. Çocuklarınızı Allah sevgisi üzerine büyütünüz, Peygamber sevgisi üzerine büyütünüz,  Kur’an sevgisi üzerine büyütünüz.”  

Kutlu Doğum programı Molla Ramazan Yiğit’in yaptığı dua ile sona erdi. Etkinliğe HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel ve Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir de katıldı.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler