Mardin’de 135 bin fidan toprakla buluşacak

Mardin’de 135 bin fidan toprakla buluşacak

Orman Genel Müdürlüğü, 11 Kasım 2019’da 81 ilde 11 milyon fidanın toprakla buluşturulacak. Kadim şehir Mardin’de ise 135 bin fidan dikilecek.

Türkiye’de ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, özellikle son aylarda çıkan orman yangınları sonucu zarar gören alanların yeniden ağaçlandırılması konusunda vatandaşların taleplerine karşılık vermek ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak amacıyla fidan dikme etkinliği düzenlenecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye genelinde 11 Kasım 2019’da 81 ilde 11 milyonu aşkın fidanın toprakla buluşturularak ağaçlandırmada dünya rekoru kırılması amaçlanırken, “Bugün Fidan Yarın Nefes” sloganıyla kadim şehir Mardin’de ise 135 bin fidan dikilecek.

Vatandaşlar tarafından büyük destek gören kampanyada 5 bin gönüllü 11 Kasım’da fidanları toprakla buluşturacak.

Mardin Orman İşletme Müdürü Siyamet Kaya, basın mensuplarıyla geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, Mardin Orman İşletme Müdürlüğü olarak; kentin 40 farklı noktasında 135 bin fidanın dikileceğini söyledi.

Kaya, “Mardin karasal bir iklime sahip olduğu için bölgemize özgü Antep fıstığı, alıç,  badem, menengiç, ceviz, iğde ve mahlep fidanı daha çok dikilecek. 40 noktada 135 bin fidanı 5 bin kişiyle dikeceğiz. Bu işlemi 3 saat gibi bir sürede bitireceğiz. İnşallah şehrimiz yeşillenecek ve vatandaşlarımız rahat bir nefes alacak. Bin 306 dönüm arazide hizmet veren fidan şefliğimizden çevre illerde faydalanıyor.  2018 yılında 2 buçuk milyon fidan yetiştirdik. Bu sene 1 buçuk milyon fidan yetiştirdik. Bunlar daha çok bölgemizde yetişen ağaç türleri oluyor.  Batman, Şırnak, Siirt ve bazen de Diyarbakır´a gönderiyoruz. Mardin, hazırlığını bitirmiş ilk illerden bir tanesidir. Bu açıdan Mardin halkına da teşekkür ediyoruz.” dedi.

Proje ile ilgili hazırlıklarını tamamladıklarını anlatan Orman Mühendisi Serdar Acar da “Orman İşletme Müdürlüğümüze bağlı fidanlık şefliğimizde fidanlarımızın yüklenme işlemlerini yapıyoruz. Mardin´de müdürlüğümüz tarafından belirlenen 40 farklı noktada 135 bin fidan dikeceğiz.  İnşallah Mardin´de vatandaşlarımızla birlikte 135 bin fidanımız toprakla buluşturacağız.” diye konuştu. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler