Mardin’de 250 bin öğrenci ders başı yaptı

Mardin’de 250 bin öğrenci ders başı yaptı

2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla Mardin ve ilçelerinde yaklaşık 250 bin öğrenci, bin 310 okulda ders başı yaptı.

2019-2020 eğitim-öğretim yılı başladı. Bu yıl ilk kez ara tatilli yeni çalışma takvimi uygulanacak. Öğrenciler kasım ve nisan aylarına birer hafta ara tatil yapacak.

Yeni takvime göre, ilk ara tatil 18-22 Kasım tarihlerinde. İlk dönem 17 Ocak Cuma günü sona erecek. Öğrenciler, 20-31 Ocak tarihleri arasında yarıyıl tatil yapacak. 3 Şubat'ta başlayacak 2. dönemin ara tatili ise 6-10 Nisan arasında. Okullar 19 Haziran 2020'de kapanacak.

Okullarda bu yıl ilk kez uygulanacak bir diğer değişiklik, kantinlerde okul gıdası uygulaması. Kalori, doymuş yağ, şeker ve tuz içerikleri açısından belirli kriterlere uygun yiyecek ve içeceklerin ambalajına “okul gıdası logosu” basılacak. Okul kantinlerinde okul gıdası logosu olmayan yiyecekler satılamayacak.

Okul servislerinde güvenlik önlemlerinin artırılmasına ilişkin yönetmelik ise bir yıl daha ertelendi. Servis araçlarına eksikliklerini tamamlamaları için verilen süre 2020 Eylül'üne kadar uzatıldı.

Yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle Mardin merkez ve ilçelerinde, yaklaşık 250 bin öğrenci ile 14 bin öğretmen, bin 310 okulda ders başı yaptı.

Eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle hem şehir merkezlerinde hem de kırsaldaki okullarda tören düzenlendi. Okula yeni başlayan öğrencilere çeşitli hediyeler, ebeveynlere de kitap hediye edildi.

AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, beraberindeki Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aslan ve protokol üyeleriyle ilçeye başlı Eşme Mahallesindeki köy okulunu gezdi.  Sınıfları dolaşan heyet, öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti.

Eğitime “destek” sözü

Kentteki 250 bin öğrenciyle başarılı bir eğitim ve öğretim yılı geçirmeyi arzu ettiklerini belirten Milletvekili Demirkaya, şunları söyledi:

“2019-2020 eğitim öğretim yılının hem ülkemize hem bölgemiz Mardin’imize ve Eşmeli kardeşlerimize hayırlı ve uğurlu olsun. Hükümet olarak; eğitime destek vermeye devam edeceğiz. Sayın kaymakamımıza ve milli eğitim camiasına desteklerimizin sözünü veriyoruz. Eğitimin ve eğitimcinin yanındayız. Öğretmen arkadaşlarımıza gösterecekleri performansından dolayı şimdiden teşekkür ediyorum.”

“Ülkelerin gücü iyi eğitime sahip nitelikli insan gücünden gelir”

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı da ildeki bin 310 okulda, yaklaşık 14 bin öğretmen ve 250 bine yakın öğrencinin sorunsuz şekilde eğitim öğretime başladığını belirtti.

Sarı, “Eğitim çağa uygun olarak sürekli değişen ve gelişen, birikim ve tecrübeler ışığında yenilenen bir süreçtir ve bu süreç toplumu yücelten, insanlığa yön veren en önemli etkendir. Eğitim nesil yetiştirme işidir. Nesil yetiştirme, medeniyet inşası iddiasını sürdürmektir. Hedefimiz, tarihimizin bize atfettiği yüce değerler ve ilkelerimiz doğrultusunda bilgi toplumunun gerektirdiği becerilerle donanmış, milli kültür ile insanlığın evrensel değerlerini içselleştirmiş bireyler yetiştirmektir. Zira ülkelerin gücü iyi eğitime sahip nitelikli insan gücünden gelir.   2019-2020 eğitim-öğretim yılının eğitim hayatına başlayacak öğrencilere, öğretmen, idareci ve velilere hayırlı olmasını dilerim.” dedi.    

“Yavrularımızın en iyi eğitimi alabilmeleri için çalışacağız”

Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam ise yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak şunları söyledi:

“Ülkemizde yaklaşık 20 milyon öğrencimiz ilk ders zili ile eğitime başladı. İlçemizde de 73 bin 500 öğrencimiz bugün itibarıyla eğitime başladılar. Biz bugün Eşme köyündeyiz. Buradaki öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Bu yavrularımızın en iyi eğitim alabilmesi için devlet olarak; Cumhurbaşkanımızın ve bakanlarımızın önderliğinde vekillerimiz ve çalışma arkadaşlarınızın destekleriyle çalışacağız. İlçemiz malum kentin en büyük ilçesidir. 73 bin 500 öğrencimiz var ve bugün itibarıyla bütün öğrencilerimizin kitapları teslim edilmiştir. İlçemizde yaklaşık 670 bin kitap öğrencilerinize verildi. 5 bin 500 öğrencimiz bugün itibariyle ilk defa ilkokula merhaba diyor. 5 bin öğrencimiz liseye merhaba diyor ve 3 bin 700 öğrencimiz de anaokuluna merhaba diyor. Gelecek noktasına bu öğrencilerimizden çok şey bekliyoruz, çünkü bunlar bizim geleceğimizdir. Bu ülkenin ve bayrağının çok daha yükseğe gidebilmesi için en önemli teminatımız bu yavrularımızdır. Bizim de en önemli görevimiz, eğitiminin en iyisini alabilmelerini sağlamaktır.  Bu konuda bütün paylaşımlarınızla birlikte el ele vererek bu yavrularımıza en iyi ortamı sağlayacağız.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.