​Mardin’de 5 ambulans hizmete başladı

​Mardin’de 5 ambulans hizmete başladı

Sağlık Bakanlığının Mardin’e gönderdiği 5 tam donanımlı ambulans hizmete başladı.

Mardin merkez Artuklu ilçesinde tam donanımlı 5 ambulans hizmete başladı. İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Mardin Valisi Mustafa Yaman da katıldı.

Törende konuşan Mardin İl Sağlık Müdürü Mehmet Derviş, 7 gün 24 saat vatandaşların acil sağlık ihtiyaçlarını karşılayan 112 acil sağlık hizmetleri birim ve çalışanlarının, her yıl hizmet alanlarındaki istasyon ve ambulans sayılarını artırarak daha iyi hizmet vermeyi hedeflediğini kaydetti.

İl Müdürü Derviş, “Bakanlığımızca ilimize tahsis edilen 5 ambulansımız 112 bünyesinde hizmete girmektedir. Talebe en kısa sürede ulaşmayı hedefleyen 112 Sağlık ekiplerimiz,  bu katılım ile ambulanslarımız yenilenerek daha da güçlenmiş olacaktır.112 Acil Sağlık Hizmetleri yönünden ilimizde geçtiğimiz 2016 yılında 24 istasyon hizmet vermiştir. İstasyonlarımızda 33 ambulansımız görev almıştır. Bakanlığımızın bugün itibariyle bize tahsis ettiği 5 ambulansla beraber toplam il geneli 38 ambulansımız olmuştur.” dedi.

112 Komuta Kontrol Merkezince 2016 yılında bir milyon 564 bin 794 çağrıya cevap verildiğini aktaran Derviş, ancak bu yılın ilk 6 ayında bir milyonun üstünde çağrıya ulaşıldığını söyledi.  Derviş, “İlimiz 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde Tabip, Paramedik, ATT ve Destek Personel olmak üzere 331 çalışan ile hizmet verilmekte olup 2016 yılında 51763 vakaya ulaşılmıştır.” dedi.

Konuşmanın ardından ambulanslar, Vali Mustafa Yaman, Halk Sağlığı Müdürü Saffet Yavuz, İl Sağlık Müdürü Mehmet Derviş ve ambulans sürücüleri tarafından kurdele kesilerek hizmete alındı.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.