Mardin’de 9 kamu görevlisi tutuklandı

Mardin’de 9 kamu görevlisi tutuklandı

Mardin Midyat’ta PKK ve paralel yapıya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 30 kişiden 9’u çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Mardin’in Midyat ilçesinde PKK ve paralel yapıya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 30 kişiden 9’u çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Midyat Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, paralel yapı ve PKK ile bağlantıları tespit edilen, PKK propagandası yaptıkları gerekçesiyle aralarında öğretmen ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu 30 kişi göz altına alınarak emniyete sevk edilmişti.

Emniyetteki işlemlerin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 9 kişinin tutuklandığı, 7'si adli kontrol şartıyla olmak üzere 21 kişinin de serbest bırakıldığı bildirildi. Öğretmenler A.D., M.E.Ç. ve M.N.B., Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde sosyolog T.K., sağlık memuru D.A., hemşire S.T., sağlık sekreteri H.İ., doktor B.K. ve radyoloji teknikeri Ş.D.’nin Midyat M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildiği belirtildi.

Hatırlanacağı üzere, ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Midyat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, PKK propagandası yapmak suçundan haklarında işlem yapılan bazı şüphelilerin üzerinde bir dolar çıkmasıyla paralel yapı ve PKK arasındaki bağlantıyı tespit etmek için soruşturmanın derinleştirildiği belirtilmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.