Mardin'de aşure programları düzenlendi

Mardin'de aşure programları düzenlendi

Mardin'in Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerinde aşure programları düzenlendi.

Mardin Kızıltepe Belediyesi tarafından Muharrem ayı münasebetiyle Cumhuriyet meydanında 5 bin kişiye aşure dağıtıldı. Aşure dağıtımına; Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş, siyasiler, kamu kurum müdürleri, oda başkanları ve muhtarlar katıldı.

Bir konuşma yapan Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş, “Mübarek Muharrem ayını icra ediyoruz. İslam tarihine bakıldığı zaman Muharrem ayı, özellikle Peygamber efendimizin torunu Hz. Hüseyin efendimizin şehit edildiği İslam âlemi olarak bizleri büyük acılara dark eden bir aydır. Kızıltepe Belediyesi olarak Muharrem ayı vesilesiyle Cumhuriyet meydanında 5 bin kişiye aşure dağıttık.” dedi.

Nusaybin'de cuma namazı sonrası aşure ikram edildi

Mardin Nusaybin'de cuma namazı sonrası aşure ikram edildi.

Nusaybin'de bulunan tarihi Zeynel Abidin Camii'nde kılınan cuma namazının ardından Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Muharrem ayı dolayısıyla İlçe Müftüsü İrfan Açık ve diğer bazı yetkililer tarafından halka aşure ikram edildi.

Nusaybin'de imam hatip lisesinde aşure programı

Muharrem ayı dolayısıyla Nusaybin Mehmet Emin Kuş Anadolu İmam Hatip Lisesinde aşure programı düzenlendi.

Nusaybin Mehmet Emin Kuş Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Okul Müdürü Mehmet Salih Deniz'in açılış konuşmasından sonra konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, tarihin bu tür günlerle dolu olduğunu belirtti.

Büyük davaların büyük adamlar istediğini, büyük adamların da büyük destanlar yazdığını dile getiren Çetin, şunları söyledi: "Hz. Hüseyin bunlardan birisidir. Kerbela olayı her ne kadar acı olsa da bu tür olaylara yabancı değildik. Hz. Yahya, Hz. Zekeriya ve Hz. Resulullah'ın fedakârlıkları ve çektikleri tarihimize ışık tutuyor. Ama büyük davaların hiç bir zaman önü tıkanmaz, kendi kahramanlarını sürekli çıkarır."

Konuşmalardan sonra öğrenciler tarafından ilahiler okundu.

Milli Eğitim Müdürü Çetin ve Kütüphane Müdürü Nurettin Şimşek, öğrenciler ve misafirlere aşure dağıttı. (Mehmet Aslan, Cihat Şayık - İLKHA)




























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.