​Mardin’de bir öğretmene yapılan sözlü ve fiziki saldırı kınandı

​Mardin’de bir öğretmene yapılan sözlü ve fiziki saldırı kınandı

​Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi, Dargeçit ilçesinde görev yapan öğrenmenin bir veli tarafından darp edilmesini kınadı.

Olayın gerçekleştiği Dargeçit ilçesinde bulunan Gazi Ortaokulu önünde bir araya gelen eğitimciler, meslektaşlarına yapılan saldırıyı düzenlendikleri basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, okuduğu basın açıklamasında, öğretmenlerin birçok sıkıntılara rağmen görevlerini sürdürdüklerini fakat buna karşın saldırılara uğrayabildiklerini söyledi.

Değer “Ülkemizin geleceği ve teminatı olan çocuklarımızı eğitmek ve yarınlara hazırlamak için okullardaki temizlik ve güvenlik elemanı eksiğine rağmen, PCR testi dayatmalarına rağmen ve buna benzer birçok sıkıntıyı sineye çekerek mesleklerini icra eden eğitimcilere yönelik saldırılar, gün geçtikçe önlem alınmadığı için artarak devam ediyor.” dedi.

Dargeçit ilçesinde görev yapan Beden Eğitimi Öğretmeni Hüsamettin İşleyen’e yönelik saldırıya değinen Değer şu ifadeleri kullandı:

“Son olarak Mardin Dargeçit ilçemizin Gazi Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni olan arkadaşımıza sözlü ve fiziki şiddet uygulayan hakim olmuş, ancak sinirlerine hakim olamamış, bir velinin saldırısına maruz kalmıştır. Bu durum biz eğitimcileri derinden üzmüş ve geleceğe yönelik mesleki kaygımızı daha da artırmıştır.”

Eğitimcilerin öğrencilerde bulunan davranışsal bozuklukları düzeltmek için uyarılarda bulunmasının doğal olduğunun dile getiren Değer, “Hayatlarını, çocuklara vakfeden eğitimcilere yönelik şiddet olaylarının önü alınmaz ise, gereken tedbirler ivedilikle hayata geçirilmez ise, öğretmene iade-i itibarda bulunulmaz ise, öğretmenlik Meslek Kanunu destek kanunu şeklinde bir an önce çıkarılmaz ise şiddet hastalığı bütün toplumu saracak, bu cennet vatan, cinnet ülkesine dönüşecek, dolayısıyla yarınlarımız karanlık olacaktır. Bakanlığın zorunlu olmadıkça velilerin okula girmemesi gerektiğine dair yazısına rağmen bu durumun yaşanması sorunun büyüklüğünü gösteriyor. Okullar açılırken güvenlik görevlisinin olmaması, temizlik elemanlarının yetersiz veya olmayışı, disiplin zaafının olması, alınan tedbirlerin uygulanamaması, veli ve öğrenci merkezli şiddetin en temel nedenlerinden biri olarak görülmelidir.” dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere tüm yetkililerin eğitimcilere yönelik şiddet olaylarının önüne geçebilmesi için caydırıcı önlemler alması gerektiğini belirten Değer, “Bugün Mardin, Dargeçit’den bir kez daha ifade ediyoruz; eğitimcileri şiddetin hedefinde olan bir toplumun geleceği karanlıktır. Ciddi bir sorun olan şiddete çözüm bulunması için, başta Millî Eğitim Bakanlığı olmak üzere herkesi elini taşın altına koymaya davet ediyoruz. Eğitim camiamıza geçmiş olsun diyoruz.” dedi.


​Mardin’de bir öğretmene yapılan sözlü ve fiziki saldırı kınandı

​Mardin’de bir öğretmene yapılan sözlü ve fiziki saldırı kınandı

​Mardin’de bir öğretmene yapılan sözlü ve fiziki saldırı kınandı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler