​Mardin’de çalınan eşyaların bir kısmı geri geldi

​Mardin’de çalınan eşyaların bir kısmı geri geldi

​Mardin’de, son bir yılda 63 defa işyeri soyulan esnaf, olayın basına yansımasından sonra çalınan eşyaların bir kısmının geri geldiğini söyledi.

Mardin’de, son bir yılda 63 defa işyeri soyulan esnaf Şeyhmus Ortaç, olayın basına yansıması üzerine çalınan eşyalarının bir kısmının hırsızların akrabaları tarafından geri getirildiğini belirterek, İLKHA’ya teşekkür etti.

Kızıltepe ilçesinde hırsızlardan yaka silken esnaf Ortaç, çare olarak iş yerine güvenlik kamerası takmasına rağmen son bir yılda 63 defa işyerinde hırsızlık olayı yaşandı.

İLKHA’nın iki gün önce “Aynı işyerinde bir yılda 63 hırsızlık vakası” başlığıyla servis ettiği haberin ardından çalınan eşyaların bir kısmı hırsızların akrabaları tarafından iş yeri sahibine teslim edildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan mağdur esnaf Şeyhmus Ortaç, iş yerinin bir yıl içerisinde 63 defa soyulduğunu hatırlatarak, İLKHA’nın yaptığı haberin ardından çalınan telefonların geri getirildiğini söyledi.

Ortaç, “Allah sizden razı olsun. Siz haberi yaptıktan sonra telefonlarımızı çalan şahsın akrabaları haberi görür görmez yanıma gelerek telefonumuzu getirdiler. Başkası da çalınan bir telefonumuzun parasını verdiler. Allah onlardan da razı olsun. Çalan şahsın akli dengesinin yerinde olmadığını söylediler. İnşallah çalınan diğer eşyalarımızda getirilir. Çalınan malzemeler kadar para kazanmıyoruz, mağdur oluyoruz. Eşyalarımızı çalanlar geri getirseler, haklarında şikâyetçi olmayacağız. Şimdiye kadar çalınan eşyalarla bir dükkân daha açabilirdim, çünkü baya eşyalarımız gitti. Lütfen çalanlar getirsinler. Sabahtan akşama kadar eşim ve çocuklarımla birlikte çalışıyoruz. Biz de günahız. Haberimizi yaptıkları için İlke Haber Ajansına çok teşekkür ediyorum. Haberden sonra bazı eşyalar geldi, inşallah diğerleri de gelir.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.