Mardin'de Coronavirus tedbirleri: Kuyumcular ve pazar yerleri kapatıldı

Mardin'de Coronavirus tedbirleri: Kuyumcular ve pazar yerleri kapatıldı

Kızıltepe ilçesinde Coronavirus salgınıyla mücadele çerçevesinde kentte kurulan bazı pazar yerleri ile kuyumcu dükkânları kapatıldı.

Dünya genelinde şu ana kadar 17 binin üzerinde can alan Coronavirus salgını, Türkiye’de de etkili oluyor. Hükümet ve yerel yönetimler, salgının yayılmasını önlemek için tedbirler almaya devam ediyor.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Coronavirus salgınıyla mücadele çerçevesinde kentte kurulan bazı pazar yerleri ile kuyumcu dükkânları kapatıldı.

Kızıltepe Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşlardan yapılan uyarıları dikkate almaları gerektiği vurgulanarak, park, bahçe, sokak ve meydanlarda ise dezenfekte çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Yapılan denetleme ve dezenfekte çalışmaların yanı sıra, pazar yerlerinin yarından itibariyle 12 Nisan'a kadar kapatıldığı belirtildi.

Kuyumcular geçici kapanıyor

Yine ilçede faaliyette bulunan kuyumcular da pazartesi gününe kadar işyerlerini açmama kararı aldı.

Kızıltepe Kuyumcular Derneği Başkanı Veysi Güç, dernek yönetimi olarak ilk etapta yarım gün açma kararı aldıklarını, şimdi ise 30 Mart Pazartesi gününe kadar üyelerinin sokağa çıkmama kararına destek vermek için işyerlerini açmayacağını söyledi.

İLKHA


Mardin'de Coronavirus tedbirleri: Kuyumcular ve pazar yerleri kapatıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.