Mardin’de DGS heyecanı

Mardin’de DGS heyecanı

Mardin'de meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programları mezunları DGS'ye girdiler.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programları mezunlarına yönelik düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS), bütün Türkiye'de olduğu gibi Mardin'de de başladı.

Saat 10.00'da başlayan sınav öncesi adaylar, kimlik kontrolünün ardından sınava girecekleri salonlara alındılar. Öğrencilerin salonlara alınmasının ardından adaylar içeride ter dökerken, dışarıda bekleyen ailelerinin ise dua ettiği görüldü.

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan yetenek testi uygulanacak. Testte 120 soru yer alacak. Sınav 150 dakika (2,5 saat) sürecek.

Sınava giren öğrencilerden Abdurrahman Kürşat, heyecanlı olduğunu ifade ederek, "Geleceğim için ve daha güzel bir yere gelmek için 4 yıla hazırlanmak için sınava giriyorum. Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum, Allah utandırmasın." dedi.

Sınava giren tüm öğrencilere başarılar dileyen Mehmet Yılmaz, askerlik durumu dolayısıyla bu sınava katıldığını söyledi.

Kızını sınava getiren Yüksel Bozdağ, "Allah onun ve arkadaşlarının emeklerini boşa çıkarmasın. Allah yardımcıları olsun. İnşallah sınavları çok güzel ve başarılı geçer diye temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yeğenini sınava getiren Abdulkadir Özgür, "İnşallah sınavı güzel geçer ve güzel bir yere gelir, kazanır. Umudumuz bu seneye kalmış, inşallah başarır." şeklinde konuştu.

Adaylardan Rojhat Özgür de şunları söyledi: "DGS'ye gireceğiz, hazırız. Allah'ın izniyle heyecanlı da değilim. Çünkü özgüvenim var. Bir de çok iyi hazırlandım, çok iyi çalıştım. Sadece sınava girmeyi bekliyorum. İnşallah güzel geçecek, güzel olacak. 2 aydır bu sınava hazırlanıyorum. Hedefim ilahiyatı 4 yıllık yapmaktır. Kendime güveniyorum, inşallah başarılı bir şekilde sınavdan çıkacağım."

Yaklaşık 5 aydır sınava hazırlandığını ve heyecanlı olmadığını dile getiren Merve Şimşek ise "Hedefim hemşirelik bölümüdür, inşallah kazanırım." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.