Mardin’de “Dinamik Denetim Süreci” toplantısı yapıldı

Mardin’de “Dinamik Denetim Süreci” toplantısı yapıldı

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında "Dinamik Denetim Süreci" konulu toplantı gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığının Covid-19 tedbirlerine yönelik gönderdiği "Dinamik Denetim Süreci" konulu genelge kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda Sağlık Bakanlığı ve Coronavirus Bilim Kurulu tarafından tespit edilen kriterlere göre Düşük Risk Grubunda olan Mardin’de, kontrollü normalleşme döneminde yapılacak denetimler ve alınacak ek tedbirler Vali Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde ve Bakanlıkların koordinesinde Coronavirus ile mücadelede başarılı çalışmaların gerçekleştirildiğini vurgulayan Vali Mahmut Demirtaş, Mardin’de Coronavirus mücadelede elde edilen başarıda emeği geçen başta büyük fedakârlık örneği gösteren sağlık çalışanlarına olmak üzere, vali yardımcılarına, kaymakamlara, belediye başkanlarına, güvenlik güçlerine ile tüm kamu kurum ve kuruluş müdürlerine teşekkür etti.

Kontrollü normalleşme dönemiyle birlikte Coronavirus ile mücadelede dinamik bir sürecin başladığını hatırlatan Vali Demirtaş, “Tüm dünya büyük bir felaket ile karşı karşıyaydı şimdi çok şükür başta ilimiz olmak üzere tüm ülkede yavaş yavaş dinamik bir sürece geçtik. Bu virüsün azaldığını ama bu azalmanın tekrar bir ivme kazanmaması için herkesin çok duyarlı olması gerekmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarımız ile yaptığımız denetimlerimize ek olarak sivil toplum örgütlerimizde katılacak. Denetimleri yakinen takip edeceğiz. Düşük riskli kategoride kalmak için tedbirlerimizi artırarak yoğunlaştıracağız. Tedbirleri tavizsiz olarak gerçekleştireceğiz çünkü bu noktaya kolay kolay gelmedik.” dedi.

Vali Demirtaş’ın başkanlığındaki toplantıya; vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Vekili Muhittin İlker Emir, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgüt temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.

Toplantı, Mardin’de bugüne Coranavirus ile mücadelede yürütülen çalışmaların sunumu ve denetim sürecine ilişkin gerekli planlama ile koordinasyonun sağlanması hususunda karşılıklı görüş alışverişin ardından son buldu. 


Mardin’de “Dinamik Denetim Süreci” toplantısı yapıldı

Mardin’de “Dinamik Denetim Süreci” toplantısı yapıldı

Mardin’de “Dinamik Denetim Süreci” toplantısı yapıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.