Mardin’de doktorların darp edilmesine tepki

Mardin’de doktorların darp edilmesine tepki

Mardin’de sağlık çalışanları, karı-koca iki doktorun usulsüz bir şekilde rapor isteyen hasta ve yakını tarafından darp edilmesine, düzenledikleri basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Mardin Devlet Hastanesinde görevli Doktor Ayşe ile Davut Sakız çifti, dün kendilerine rapor vermedikleri gerekçesiyle iki kişinin saldırınsa uğramıştı.

Cadde ortasında darp edilen Sakız çifti görev yaptıkları hastaneye kaldırılmış ve iki günden beri tedavileri yapılıyor.

Saldırıya tepki gösteren sağlık çalışanları, bir saatliğine iş bırakma eylemine giderek, kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Hastane bahçesinde düzenlenen basın açıklamasına Mardin Sağlık Sen Şubesi ve Mardin Aile Hekimleri Derneği de destek verdi.

Çok sayıda sağlık çalışanının katıldığı açıklamayı okuyan Sağlık- Sen Şube Başkanı Dr. Mehmet Selim Ünverdi, “Sağlık çalışanına şiddet topluma karşı yapılmış utanç verici bir durumdur.” dedi.

Sağlık hizmetlerinin kamu adına sunulan bir hizmet olduğunu ve sağlık çalışanlarının da kamu hizmeti sunduğunu hatırlatan Ünverdi, açıklamasında şunları söyledi:

“Sağlıkta şiddet aynı zamanda kamu hizmetine karşı yapılmış bir eylemdir. Sağlık çalışanına şiddet topluma karşı yapılmış utanç verici bir durumdur. Sağlık çalışanlarının şiddetle karşı karşıya kalmaları ve bunun önüne geçilememiş olması önemli bir sorundur. Sağlıkta memnuniyetin yüzde 80’lere ulaştığı bir noktada, her zorluğa rağmen görevini en iyi şekilde ifa eden sağlık çalışanına şiddet kesinlikle kabul edilemez. Sağlık-Sen olarak uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz sağlıkta şiddete sıfır tolerans mücadelesinin, kamuoyu ve kamu otoritesi tarafından desteklenmesi elzemdir. Sağlıkta yaşanan şiddete yol açan temel nedenler ortadan kaldırılmadan, koruyucu, önleyici çözümler bulunmadan, sorunla başa çıkabilmiş ülkelerdeki birikime bakılmadan; şiddet sonrası güvenlik temelli ya da kınamacı yaklaşımlarla yetinerek bu sorun çözülemez. Çözüm için kamuoyu ve kamu otoritesi bir araya gelmelidir. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda sorunun temeline inilmeli, gerekli adımlar atılmalı, aktif yaklaşımlar sergilenerek gerekli tedbirler bir an önce alınmalıdır.”

Halkı şiddete uğrayan sağlık çalışanlarının yanında olmaya ve şiddet uygulayanları toplumdan tecrit etme noktasında duyarlılığa çağıran Ünverdi, “Mardin Devlet Hastanesi’nde, uygunsuz ilaç raporu isteyen hastaya ilaç yazmayacağını söyleyen çalışma arkadaşımız Uz. Dr. Davut Sakız ile eşi Uz. Dr. Ayşe Sakız’ın darp edildiği menfur saldırıyı, üyelerimiz ve tüm sağlık çalışanları adına kınıyor ve bu konunun takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.” dedi.

Mardin Devlet Hastanesinde görevli doktor çift Ayşe ile Davut Sakız'ı rapor vermedikleri için cadde ortasında darp eden 2 saldırgan, Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Gözaltına alınan iki kişinin ifade işlemleri devam ediyor.

İLKHA

Mardin’de doktorların darp edilmesine tepki

Mardin’de doktorların darp edilmesine tepki

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler