Mardin’de Güney Kürdistan'dan gelen 5 kişiyi katleden sanıklar hakkında istenen ceza belli oldu

Mardin’de Güney Kürdistan'dan gelen 5 kişiyi katleden sanıklar hakkında istenen ceza belli oldu

Mardin’de yaklaşık 5 ay önce Irak vatandaşlığına mensup 5 kişiyi katleden sanıklar hakkında iddianame hazırlandı.

Saldırıya ilişkin tutuklu 4 sanıktan 3’ü hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile 11 yıldan 18’er yıla, 1’i hakkında ise 5 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Artuklu-Nusaybin kara yolunda 19 Ocak’ta Irak plakalı araca saldırı düzenlenmesi sonucunda, Hındreen Abdullah Salih (39), Waheda Haedar Jasim (63), Abdullah Saleh Mustafa’nın (69) olay yerinde, Chiman Shaheen Khalid (75) ve Ahmed Jalaladeen İbrahim’in (45) de ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını keybettiği silahlı saldırıya ilişkin Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma tamamlandı.

Soruşturma kapsamında tutuklu sanıklar Abdullah K, Faris A, Murat Y. Ve İbrahim D. hakkında hazırlanan iddianame Mardin 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, maktullerin 18 Ocak günü saat 22.20 sıralarında Irak plakalı ciple Nusaybin ilçesinde bulunan Aydınlar Dinlenme Tesisi’ne giriş yaptığı ve 23.50 sıralarında tesisten çıkarak araçlarıyla Kızıltepe ilçesine doğru hareket ettiği belirtildi.

Adli Tıp Kurumunca düzenlenen ölü muayene ve otopsi raporuna da yer verilen iddianamede, maktullerin ölüm sebeplerinin ateşli silah, mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı kemik kırıkları ile beyin kanaması ve beyin doku hasarından kaynaklandığı belirtildi.

İddianamede, tutuklu sanıklar Abdullah K, Faris A. Ve Murat Y. Hakkında “kasten öldürme”, “nitelikli yağma” ve “ateşli silahlarla bunlara ait mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 11 yıldan 18’er yıla kadar hapis cezası, İbrahim D’nin de “izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma imal etme, nakletme ve satma” suçundan 5 yıldan 12 yıla kadar hapsi isteniyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.