Mardin'de "Güven ve Huzur" toplantısı düzenlendi

Mardin'de "Güven ve Huzur" toplantısı düzenlendi

Mardin'in Midyat İlçesi Emniyet Müdürlüğü tarafından "Güven ve Huzur" toplantısı düzenlendi.

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, güvenli ve huzurlu bir Midyat için yürütülen güvenlik hizmetlerinin, toplumsal sıkıntıların çözümlerinde bütüncül bir çerçevede ele alınarak toplumun bütün kesimlerinin ve kurumlarının bulunduğu bir hizmet anlayışının hedeflendiği "Güven ve Huzur" toplantısı düzenlendi.

Kocatepe Okulu konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Midyat İlçe Emniyet Müdürü Bolkar Bostancı, Midyat ve emniyet teşkilatı hakkında bilgi verdi. Yapılan çalışmalar ve bazı istatistiki bilgileri sinevizyon sunumuyla katılımcılarla paylaşan Bostancı, ilçede güven ve huzuru tesis etmek için emniyet teşkilatı olarak her zaman hazır olduklarını ifade etti.

Toplantıya katılan Mardin İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ise, güven ve huzur programının amacını anlattı, katılımcıların sorularını yanıtladı. Çözüm için ne gerekiyorsa imkânlar dâhilinde yapılacağını ve gerekirse merkezden yardım istenebileceğini kaydetti.

Çetinkaya şunları söyledi:"İl merkezimizde ve tüm ilçeleri kapsayacak şekilde huzur, güvenlik, asayiş konuları ihtiva eden hususlarda bir dizi toplantı yapmayı planladık. Bu toplantıda değerli muhtarlarımızı, yerel yönetimlerimizi, okullarımızın idarecilerini, okul aile birliklerini, aynı zamanda sivil toplum temsilcileriyle bir araya gelip asayiş ve güvenlik konusunda doğrudan sizlerle iletişime geçmeyi şikâyet ve önerilerinizin iletilmesi amacıyla bir ortam oluşturmayı hedefledik. Şunu açık yüreklilikle ifade edebilirim ki, yapmış olduğumuz görevlerde mevzuata ilişkin çizgilerimiz var. Bunlar bizim yol göstericilerimiz… ama şuna inanıyoruz ki en önemli yol göstericimiz sizlersiniz, sizlerin katılımı önerileri, dilekleri çalışmalarımızda bize yön verecektir. Bu anlamda bu birlikteliği önemsiyoruz. Sizlerin görüşlerini rahatlıkla ifade edebileceği, hatta eleştirilerinizi yapacağınız bir platform ortaya koymaya çalıştık. Burada yetkili arkadaşlarımız var. Ben bu toplantının önemli çıktılarının olacağını düşünüyorum ve hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Ardından soru cevap şeklinde ilçede ortaya çıkan bazı sorunlar konuşuldu, çözümleri konusunda talimatlar verildi ve fikir alışverişinde bulunuldu.

İlk kez böyle bir toplantının yapıldığını ifade eden katılımcılar ise, İl Emniyet Müdürü Çetinkaya ve İlçe Emniyet Müdürü Bostancı'ya teşekkür etti.

Toplantıya İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu, Emniyet Müdürü Bolkar Bostancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sertaç Çelebi, STK, mahalle muhtarları, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları, İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli birim amirleri ve toplum destekli polis memurları katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.