Mardin'de halktan Annelere destek, PKK’ye lanet yürüyüşü

Mardin'de halktan Annelere destek, PKK’ye lanet yürüyüşü

Mardin'de vatandaşlar, dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Binası önünde oturma eylemi yapan annelere destek, PKK’ye lanet yürüyüşü düzenledi

Çocuklarının, PKK tarafından kandırılarak kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelere destekler sürüyor.

Mardin merkez Artuklu ilçesi 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda akşamüstü toplanan vatandaşlar, “PKK’ye lanet, Diyarbakır annelerine destek” yürüyüşü düzenledi.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla Vali Ozan Caddesi'nde yürüyüşe geçen vatandaşlar, ellerinde Türkiye bayraklarıyla Ravza Caddesini geçerek tekrar 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'na geldi.

Sık sık tekbir getiren vatandaşlar, "Kahrolsun PKK" sloganları attı. Bazı vatandaşlar da yürüyüşe evlerinin balkonundan destek verdi.

Grup adına açıklama yapan İbrahim Ertakgöz, medeniyetlerin beşiği, binlerce yıldır kardeşliğin şehri olan Mardin'de, halk arasına nifak tohumları sokmak isteyen örgüte karşı sokaklara indiklerini söyledi.

Ertakgöz, şunları kaydetti: “Diyarbakır'da PKK’nın siyasi uzantısı olan ve bölge gençlerini karanlığa gömmek isteyenlere karşı günlerdir 'evlat nöbeti' tutan ailelerimizin bir evladı olarak medeniyetin kenti Mardin’de bayraklarımızla sokaklardayız. Bu vatanın bölünmez bütünlüğünü haykırıyoruz, evlat nöbetindeki anaların sesi olduğumuzu bir kez daha bildiriyoruz. Mardinli vatandaşlar ve gençler olarak kötü emelleri olan her oluşumun karşısında olduğumuzu belirtmek isteriz.”

Yürüyüşe katılan vatandaşlardan Şükran Işık, “Diyarbakır'daki annelerimize de destek oluyoruz. Çocuklarını onlardan alanlar, önce kendi çocuklarını dağa göndersinler ve onların ne gibi acı ile karşı karşıya kaldıklarını öğrensinler, ondan sonra Kürt davasını öne sürsünler. Burada Kürtlük davası diye bir şey yok. Mesele davaları ise önce kendi çocuklarını dağa atsınlar. Bu sadece nifaktır, başka da bir şey değildir.” dedi.

Vatandaşlardan Sadettin Ersöz ise şunları söyledi: “Diyarbakır’daki annelere Allah sabırlar versin. İnşallah vereceğimiz destek de kendilerine faydası olacaktır. Her zaman onların yanında olacağız.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.