Mardin’de Hayat Namazla Güzeldir etkinliği düzenlendi

Mardin’de Hayat Namazla Güzeldir etkinliği düzenlendi

Kur'an Nesli Platformu tarafından Mardin'in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğine yoğun ilgi gösterildi.

Kur'an Nesli Platformu tarafından ilan edilen "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında, Kızıltepe’de 15 günlük namaz eğitimini başarıyla tamamlayan yüzlerce öğrenci için ilçedeki bir düğün salonunda etkinlik düzenlendi.

Sunumunu Hamza Gezgin’in yaptığı program, Yahya Demirel’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra kız ilahi grubunun seslendirdiği şiir ve ilahilerle devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Kur'an Nesli Platformu Mardin Koordinatörü Mahmut Akın, 6-10 yaş arası çocuklara 15 gün boyunca namaz bilinci eğitimi verdiklerini belirterek şöyle devam etti:

"Bunun yanında onlara temel İslami bilgileri de verdik. 15 gün içerisinde yüzlerce çocuğumuz hem namazı öğrendiler hem de namaza başladılar. Bizim için ibadet olarak namaz olmazsa olmazlarımızdandır. Bizler namaz kılmayan bir kardeşimizle bir yıl uğraşsak ve bu bir yılın sonunda bu kardeşimiz namaz kılmaya başlasa bizim için dünya ve dünyanın içindekilerden daha hayırlıdır. Eğer bir İslam toplumunun nesli namaz kılanlardan değil ise o toplumun geleceği karanlıktır. Eğer geleceğimiz olan çocuklarımız, gençlerimiz namaz kılanlardan ise önümüz aydınlıktır ve geleceğimize de umutla bakabiliriz."

"Namaz insanı Allah’a yaklaştıran bir ibadettir"

Daha sonra konuşan Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şube Başkanı İbrahim Bahadur, huzur ve mutluğun yolunun Allah’ı tanımaktan ve ona ibadet etmekten geçtiğini söyledi.

Bahadur, "Allah’ı tanımayan, ona ibadet etmeyen, ona yaklaşmayan, onu sevmeyen, onun habibine uymayan bedbahttır, rezildir, mahvolup gitmiştir. Kâinattaki en büyük hakikat imandan sonra namazdır. Allah-u Teâlâ (Celle Celaluhu) ibadeti emrediyor ve ibadetin içerisinde en belirgin olanı da namazdır. Namaz, müminin miracıdır. Allah’a yaklaşmasına vesile olan en büyük ibadettir. Peygamber efendimiz  (Aleyhi Selatu Vesselam) bir hadisi şerifte; ‘Namaz dinin direğidir. Namaz kılan dinini ikame etmiştir namaz kılmayan ise dinini yıkmıştır.' diye buyuruyor. Başka bir hadiste ise ‘mümin ile kâfir arasındaki en belirgin özellik namazdır.' diye buyuruyor. Eğer namazı varsa o insan Müslüman’dır mümindir, eğer namazı yoksa o insan bedbahttır. Namaz, insanı Allah’a yaklaştıran bir ibadettir. Namazsız bir dinde hayır yoktur. Ancak namaz kılarsak huzur buluruz. Bir Müslüman teslim olmuşsa, teslimiyetin göstergesi olan namazı kılmak zorundadır." diye belirtti.

"Namazı kendimize dert edinmeliyiz"

İnsanın, namazı kendisine göre değil, kendisini namaza göre ayarlaması gerektiğine vurgu yapan Bahadur, "Kendi işimizi namaza göre ayarlamalıyız. Eğer namazı kendimize dert edersek ancak o zaman huzur buluruz. Namazı hakkıyla eda edersek ancak kurtuluşa ereriz. Namazı hakkıyla eda etmeyenler helak olmuş ve zarar etmişlerdir." dedi.

"Müminler gerçek namazla Allah-u Teâlâ’ya ulaşabilir, şekilcilikle değil"

Programa misafir olarak katılan Suriyeli âlim Amir Mustafa ise Allah’ın insanlardan gerçek namazı istediğini, şekilciliği istemediğini söyledi.

Mustafa, "Bizler namaz kılarken, gerçek manada namaz kılmalıyız. Müminler gerçek namazla Allah’u Teâlâ’ya birebir ulaşabilirler ama şekilcilikle asla ulaşamazlar. İnsan Allah-u Teâlâ’dan bir şey talep ettiği zaman en doğru yol namaz yoluyladır. Namazla Allah’tan isteyebilirsiniz." diye belirtti.

Program İshak Efe adlı küçük çocuğun yaptığı duayla sona erdi.

Etkinliğe; HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Burhan Aydın, Kızıltepe İlçe Başkanı Abdullah Kavan, Molla Mahmut Kılınç, STK Başkanları, öğrenci ve velileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.