Mardin'de HDP ve DBP'li yöneticiler tutuklandı

Mardin'de HDP ve DBP'li yöneticiler tutuklandı

Mardin merkezli iki ilde HDP ve DBP'lilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü tutuklandı. Tutuklananlar arasında HDP ve DBP'li yöneticiler de bulunuyor.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP ve DBP yöneticilerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Haklarında yakalama kararı bulunan firari 3 kişinin de yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Alınan bilgiye göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 10 HDP ve DBP'li için 24 Temmuz'da başlatılan operasyon sürüyor.

Mardin ve Diyarbakır'da Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince parti binaları ile bazı adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 7 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden DBP İl Başkanı Şeyhmus Sun, HDP Parti Meclisi üyesi Alaattin Semir Zuğurli, Nusaybin Belediye Meclis üyesi Sedat Ay, DBP'li Leyla Bozkurt, tutuklandı.

Nusaybin Belediye Başkan Yardımcısı Ferhat Kut, Diyarbakır'ın Bismil Belediye Meclis üyesi Gülşen Özer ve Nusaybin Belediye Meclis üyesi Emin Alkan, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Firari 3 şüphelinin yakalanması için operasyon sürüyor.

Öte yandan, Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) ekiplerince Nusaybin'deki HDP ve DBP ilçe binalarında yapılan incelemede kaçak elektrik kullanıldığı tespit ederek, yasal işlem başlattı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler