Mardin’de ilk defa “Pateller Tendon Rekonstrüksiyonu” ameliyatı yapıldı

Mardin’de ilk defa “Pateller Tendon Rekonstrüksiyonu” ameliyatı yapıldı

Mardin Devlet Hastanesine yürüyememe, şiddetli ağrılar ve bacağını düzleştirememe şikayetleri ile başvuran 37 yaşındaki İsmail Susancak, ilk defa gerçekleştirilen “Pateller Tendon Rekonstrüksiyonu” ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Mardin Devlet Hastanesinde ilk defa “Pateller Tendon Rekonstrüksiyonu” (hastanın kendisinden alınan iki adet tendon ile onarılması) ameliyatı yapıldı.

Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Hastalıkları Uzmanı Dr. Caner Çitak, “Pateller Tendon, diz kapağının hemen altından başlayıp kaval kemiğinin öndeki çıkıntısına yapışan 6 santimetre uzunluğunda bir tendondur. Bacağımızın düzleşmesini sağlar. Pateller Tendon yaralanmaları, nadir görülür. Çoğunlukla yüksekten düşme sportif aktivite ve kazalar sonucu zedelenir. Yaralanma kısmi ya da tam kat olmaktadır. Tam kat yaralanma (yırtık) oluştuğunda dizde şiddetli ağrı, morarma, diz kapağı altında boşluk ve baldırın kaldırılmaması gözlenir. Bu nedenle tam kat yırtıklar ameliyat ile onarılmalıdır.” dedi.

Hastanın yaklaşık 4 ay önce Pateller Tendon tam kat yaralanması ile dış merkezde ameliyat edildiğini hatırlatan Çitak, “Bir hafta önce yaşamış olduğu travma sonrası polikliniğimize başvuran hastada aynı bölgeden ikinci tam kat yırtık saptanması üzerine ileri tedavi planlanarak servisimize yatırılmıştır. İkinci yaralanmaların tedavileri daha zorlu olup iyileşme süreleri de daha uzundur. Hastamızın ameliyatını kendi uyluk adelelerinden aldığımız iki adet tendon ile başarılı bir şekilde tamamladık. Ameliyat esnasında yaptığımız testler ile onarımın başarılı olduğunu gördük. Ameliyat sonrası hastamıza açı ayarlı dizlik takarak yürüttük ve yaklaşık 15 derece harekete izin verecek şekilde fizik tedaviye başladık. Hastamızı 3 gün serviste misafir ettikten sonra şifa ile taburcu ettik. Tam diz hareketlerine 6-12 hafta arası ulaşacak olan hastamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, emeği geçen ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim.” diye konuştu.

Sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu aktaran İsmail Susancak ise başarılı bir ameliyat gerçekleştiren doktoruna ve ekip arkadaşlarına teşekkür etti. 


Mardin’de ilk defa “Pateller Tendon Rekonstrüksiyonu” ameliyatı yapıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler