Mardin’de Kızılay Artuklu Şubesi kuruldu

Mardin’de Kızılay Artuklu Şubesi kuruldu

Mardin’de Türkiye Kızılayı Derneği Artuklu Şubesi, gerçekleştirilen genel kurul toplantısı ile kuruldu.

Mardin’de Türkiye Kızılayı Derneği’nin bir şubesi daha kuruldu. Kızılay genel merkezi tarafından ataması gerçekleştirilen Metin Değer, tek liste ile gidilen olağan genel kurulda Kızılay Derneği Artuklu Şubesi Başkanı seçildi.

Yeşilay’ın çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen genel kurula Kızıltepe İlçe Müftüsü Masum Taşçı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Kızılay Artuklu Şubesi delegeleri katıldı.

Genel kurulda divan başkanlığına seçilen Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, açılış konuşmasında, Kızılay’ın ilk olarak 1868 tarihinde Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti adıyla kurulduğunu söyledi.

 Günlüoğlu, “Birçok isim değiştirdikten sonra Cumhuriyet sonrası ‘Kızılay’ adını aldı. Bu gün gerçekleştirdiği misyonlar ile insanlık adına gerçekleştirdiği iyi işlerden dolayı Yeşilay’la kardeş dernek olarak görüyor, çalışmalarına elimizden geldiğince katkıda bulunacağımızı belirtmek istiyorum.” dedi.

Günlüoğlu, konuşmasının ardından Kızılay Artuklu Şube Başkanlığı görevini devralan Metin Değer’e muvaffakiyetler diledi ve gündem maddelerine geçildi.

Genel kurul sonunda söz alan Dr. Mehmet Derviş, “Kızılay Türkiye’nin taraf olduğu tüm savaşlarda, cephe gerisinde seyyar ve sabit hastaneler kurmuş, hasta taşıma servisleri açmış, hastane gemileri donatmış, hemşireler ve gönüllü hasta bakıcıları yetiştirmiştir. Bu yönüyle tarihimizdeki yeri bizler için ayrıdır.” dedi.

Açılış konuşmaları ve genel kurul tutanaklarının okunmasının ardından oylamaya geçilerek yeni yönetimin seçimi gerçekleştirildi

Göreve getirilen yönetim adına teşekkür konuşması yapan Başkan Metin Değer, “Genel kurula katılan ve bizlere bu zorlu görevi tevdi eden bütün delegelere teşekkür ediyoruz. Bildiğiniz gibi Kızılay on yıllardır ihtiyaç sahiplerine ve korunmaya muhtaç insanlara yardım sağlama, toplumda yardımlaşmayı arttırma ve güvenli kan teminini gerçekleştirme, afet ve olağanüstü durumlarda kurumsal becerisi ile organizasyon görevlerini üstleniyor. Bu bayrağı Mardin’de de dalgalandıracak siz gönül insanlarının da desteği ile bu iyilik hareketinin bir parçası olacağız inşallah.” dedi.

Program, katılımcıların hatıra fotoğrafı çekmesi ile son buldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.