Mardin'de odun sobası satışları başladı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde soba ürünlerinin satışını yapan usta Necmettin Çalgıcı, sobacılık mesleğinin zorluklarını ve yavaş yavaş odun sobalarına rağbetin yaşandığını belirtti.

Esnaf Necmettin Çalgıcı, odun sobalarını kış aylarında insanlara satabilmek için yaz aylarından beri hazırlık içinde olduklarını ifade etti.

Farklı farklı soba çeşitlerinin olduğunu dile getiren Çalgıcı, en fazla elektrik faturalarından dolayı fırınlı sobaya rağbetin olduğunu belirtti.


Uzun yıllardır bu mesleği icra ettiklerini ve bu mesleğin zorluklarını aktaran Çalgıcı, "Sobacılık mesleğini 33 yıldır yapıyorum. 1990'dan beri bu işi devam ettiriyoruz. Bu mesleğin de zor tarafı sobaları yaz ayından beri hazırlıyor olmamızdır. Kış mevsimi geldiğinde hemen milletimize satmak içindir." dedi.


Necmettin Çalgıcı

Halkın soba almada biraz zorlandıklarını belirten Çalgıcı, "Esnaf kendini maliyet olarak kendini geçindirebiliyor yalnız sobaları almakta halk biraz zorlanıyor. Herkes bir değildir. Kiminin parası var, kiminin yok, kimi fakir, kimi zengindir. Halk bizden uygun fiyatlı isteyince ve bizde bir soba verince beğenmiyorlar, kaliteli bir soba verdiğimde de pahalı deyip almayanlar da oluyor." şeklinde konuştu.

Çalgıcı, en fazla rağbet gören soba çeşit ve fiyatların durumunu aktararak, "Elektrikten dolayı fırınlı soba alan çoktur. Çeşit çeşit sofralarımız var; Fırınlı soba var, dört köşe soba var, yuvarlak sobalar mevcuttur. Fiyat olarak da 900'e var, bin liraya var, 600-500 liralık sobalarda var." ifadelerini sıraladı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.