Mardin'de Olgunlaşma Enstitüsü Vizyon Çalıştayı düzenlendi

Mardin'de Olgunlaşma Enstitüsü Vizyon Çalıştayı düzenlendi

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Mardin'de "Olgunlaşma Enstitüsü Vizyon Çalışmaları/Danışma Kurulu Çalıştayı" düzenlendi.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde Artuklu Halk Eğitim Merkezinde Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından "Olgunlaşma Enstitüsü Vizyon Çalışmaları/Danışma Kurulu Çalıştayı" yapıldı.  

Açılışta konuşan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, "Genel Müdürlüğümüze bağlı taşra teşkilatı olarak faaliyet gösteren 22 olgunlaşma enstitümüz, geçmişten günümüze kat ettikleri yolda, eğitimin yanı sıra araştırma faaliyetleri ile kültür birikimine fayda sağlarken, topladığı verilere dayalı eserlerin ulusal ve uluslararası platformlarda yaptığı sergi ve sunumlarla tanıtımını yapmaktadır." dedi.

Çalıştayda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, el sanatlarının yaşatılmasına katkı sağlayan, sanatsal ağırlıklı eğitim ve üretim çalışmalarını sürdürürken asıllarına sadık kalınarak gelecek kuşaklara aktarılmasına öncülük eden olgunlaşma enstitülerinin ülkenin değerli eğitim kurumları olduğunu söyledi.

Sarı, "2023 Eğitim Vizyonunda değinilen mesleki, sosyal ve kültürel becerilere yönelik hayat boyu öğrenme programlarının güncellenerek çeşitlendirilmesi, hayat boyu öğrenme süreçlerine yönelik toplumsal farkındalığa ilişkin çalışmalar yapılması için olgunlaşma enstitülerinin yeri ve önemi büyüktür. Bu vesileyle 5 bin yıldır medeniyetin beşiği olan bu topraklara tekrar hoş geldiniz der, iyi çalışmalar dilerim." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un Eşi Rana Selçuk da "Olgunlaşma Enstitüleri kültürümüzün korunması, mesleki eğitimin sürdürülmesi ve el sanatları birikiminin gelecek nesillere taşınması noktasında çok önemli bir misyon icra etmektedir. Olgunlaşma enstitüleri tasarım sektörüyle de ilişkilerini güçlendirerek kendini yenilemelidir. Kaliteli el sanatları ortaya koyarak, sanatta altın oranı yakalamalıdır. Ülkemizin her bölgesinin kendine has zanaat ve sanat dalının en iyi örneklerini üretmelidir." şeklinde konuştu.

Program sunumlarla devam etti.

Sunumların ardından Mardin Olgunlaşma Enstitüsünün atölye ve sergi alanları incelendi.

Çalıştaya; Cumhurbaşkanı Danışmanı Hümeyra Şahin, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Eşi Rana Selçuk, Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın eşi Gülseren Yaman, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve olgunlaşma enstitüsü müdürleri katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.