Mardin’de “PKK’ye lanet, annelere destek” mitingi

Mardin’de “PKK’ye lanet, annelere destek” mitingi

Mardin’de yüzlerce kişinin katılımlarıyla “PKK’ye lanet, Diyarbakır annelerine destek” mitingi düzenlendi.

Mardin merkez Artuklu ilçesinde, PKK’nin saldırılarını kınamak ve HDP tarafından çocukları dağa kaçırılan ailelere destek vermek amacıyla mitingi düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkında düzenlenen mitinge Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgenaral Halil Şen, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş ile il protokolü ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Miting de sık sık PKK’ye lanet okunurken, kardeştir sloganları atıldı.

Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, yaptığı konuşmada, PKK’nin Mardin'in huzurunu bozamayacağını belirterek, "Burada toplanmamızın amacı; PKK'nin hain ve kalleşçe düzenlediği saldırı lanetlemektedir. Mardin dillerin ve dinlerin buluştuğu bir kültür turizm şehridir. Huzur bozmak isteyen şer odaklarına meydanı boş bırakmayacağız." dedi.

PKK'nin yapmış olduğu terör saldırılarını lanetleyen Kandemir, “Doğusuyla Batısıyla, Kürdü, Türkü, Arabıyla bilin ki hepimiz kardeşiz.” diye konuştu.               

Eğitim Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer de yaptığı konuşmada, PKK’yi lanetleyerek, Diyarbakır annelerine destek verdi.

Değer, “Analarımızın, yürekleri dağlayan feryatlarını dindirmek, yeni bir tarih yazmak ve safları sıklaştırmak için omuz omuzayız.

Yüce Rabbimiz, iman edenleri ‘kardeş’ kılmış. Kardeşlik bilinci ile hizipçi, mezhepçi, ırkçı ve ayrılıkçı yapıları kınıyor, kardeşliğimize sahip çıkıyoruz. Kadim medeniyetin merkezi dinlerin ve dillerin şehrinde bir aradayız. Yaşama hakkımızı haykırmak insanlık onurunu korumak için buradayız.” dedi.

Miting yapılan duanın ardından sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.